Ingilizce Brit ne demek?

İçindekiler:

  1. Ingilizce Brit ne demek?
  2. Tekstilde çıt nedir?
  3. Mostra pedli ayakkabı ne demek?
  4. Çıma ne demek tekstil?
  5. Korsaj nedir tekstil?
  6. Mostra deri ne demek?
  7. Mostra ne demek ayakkabı?
  8. Mostra çekmek ne demek?
  9. Tekstilde kup nedir?
  10. Patlet nedir tekstil?

Ingilizce Brit ne demek?

brit teriminin Türkçe İngilizce sözlükte anlamı hoşça kal/kalın!

Tekstilde çıt nedir?

Çıtçıt (snap fastener), giysi kapamalarında preslenerek giysiye tutturulan, düğme, çıt çıt gibi tutturuculara denir. Dört parçadan oluşur (üst kumaş için 2 ve alt kumaş için 2 adet). ... Ayrıca fonksiyonel olmaları yanında aksesuar olarak da tekstil ürünlerinde farklı boy, renk ve şekillerde çıtçıtlar kullanılmaktadır.

Mostra pedli ayakkabı ne demek?

MOSTRA: Ayakkabının içinde, taban kısmına konan etiketli deri parçasına verilen addır. YASTIK SÜNGERLER: Bu malzeme genellikle mostranın altına konulan süngerlerdir. Ayakkabı tabanının ayak ortopedisine daha uygun hale gelmesini sağlar.

Çıma ne demek tekstil?

Kumaşı çıma ayağına tam olarak dayadığınızda düz dikişi kumaşın kenarından 1 mm açığından diker. Çıma, giyim eşyasında kenar kısmının 1 mm. üzerinden yapılan dikiş olarak adlandırılmaktadır. Süs dikişi türlerinden olan çıma, dikiş terimi olarak oldukça sık kullanılmaktadır.

Korsaj nedir tekstil?

Korsaj: Giysilerde bel ile kalça düşüklüğü arasındaki kesit olup. Moda ve Dikiş-Nakış Terimi olarak; Korsaj: Ön yada arka bedende; değişik boy ve şekillerdeki alt beden kesiklerine denir. Kup: Giysiye beden formunu vermek için kalıbın bölünmesiyle oluşan parça.

Mostra deri ne demek?

MOSTRA: Ayakkabının içinde, taban kısmına konan etiketli deri parçasına verilen addır. YASTIK SÜNGERLER: Bu malzeme genellikle mostranın altına konulan süngerlerdir. Ayakkabı tabanının ayak ortopedisine daha uygun hale gelmesini sağlar.

Mostra ne demek ayakkabı?

Mostra ayakkabının içinde, taban kısmına konan genelde ayakkabının markasına ait etiketli deri parçasına verilen addır. Ayakkabıda taban astarının üzerine yapıştırılan ve insan ayağının altı ile direkt temas eden bir elemandır. Mostra, ayakkabı kalıptan çıkarıldıktan sonra taban astarı üzerine yapıştırılır.

Mostra çekmek ne demek?

1. Fiyakasını bozmak, güzel görünüşünün altındaki gerçek özelliğini ortaya çıkarmak. 2. Dövüp hırpalayarak yüzünü gözünü yaralamak, üstünü başını yırtmak.

Tekstilde kup nedir?

Moda, dikiş, nakış terimi olarak kup (coupe), kalıpta oluşturulan; parçalı olarak kesim. Kup, giysi üzerindeki boyuna kesikleri anlatmak içinde kullanılır.

Patlet nedir tekstil?

Patlet : Pantolonlarda fermuar pervazı dene düğme veya fermuarın üzerine gelen ince kumaş şeridi. Penye : Sedece taranmış kaliteli pamuktan örülerek yapılan bir kumaş.