Istanbul Barosu SEM dersleri ne zaman başlıyor?

İçindekiler:

  1. Istanbul Barosu SEM dersleri ne zaman başlıyor?
  2. SEM dersleri ne zaman başlıyor?
  3. Staj askı süresi nedir?
  4. Staj Eğitim Sertifikası Nereden Alınır?
  5. Adli yardım nereden talep edilir?
  6. CMK başvurusu nasıl yapılır?
  7. Baro askı süresi nedir?
  8. Asliye Ceza stajı kaç gün?

Istanbul Barosu SEM dersleri ne zaman başlıyor?

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, Pazartesi günü saat 14.00'de Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. İlk dersin açılış konuşmasını yapan SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av.

SEM dersleri ne zaman başlıyor?

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, Pazartesi günü saat 14.00'de Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Staj askı süresi nedir?

Askı süresi, Avukatlık Kanununun 18. maddesi gereği baro binası içinde on gün, adliye binası içinde 15 gündür.

Staj Eğitim Sertifikası Nereden Alınır?

Adliye ya da Kaymakamlıklardan alınabilir.

Adli yardım nereden talep edilir?

Adli yardım talebi, dava açılmadan önce barolara ve yargılamanın yapılacağı mahkemeye, dava açıldıktan sonra ise yine barolara ve asıl talep veya işin karara bağlanacağı mahkemeye, icra ve iflas takiplerinde ise takibin yapılacağı yerdeki icra mahkemesine yapılır.

CMK başvurusu nasıl yapılır?

Değerli Meslektaşlarımız, CMK Sistemine kaydolmak için, CMK Eğitim Semineri Sertifika Fotokopisi ve aşağıda belirtilen Başvuru dilekçesini Baromuzun temsilciliklerine teslim ederek veya aşağıdaki e-posta adresi üzerinden CMK servisine ulaştırarak müracaat edebilirsiniz.

Baro askı süresi nedir?

Başvuru evrakları Baroya teslim edildikten sonra ilk Çarşamba askı listeleri adliyelerin Baro birimlerine asılır. Adayların istemleri 15 gün süre ile adliyelerde ilan olunur. Her avukat veya stajyer bu süre içinde, adayın stajyer listesine yazılmasına itirazda bulunabilir.

Asliye Ceza stajı kaç gün?

Mahkeme ve adalet dairelerinde staj, aşağıdaki sıra ve sürelerde toplam 6 ayda yapılır. a. Cumhuriyet Savcılıklarında 15 gün, b. Asliye Ceza Mahkemelerinde 30 gün, c.