Kuduri Ne kitabı?

İçindekiler:

  1. Kuduri Ne kitabı?
  2. Kuduri tercümesi kimin eseridir?
  3. Gülşehri nazım biçimi nedir?
  4. Gülşehri Mantıku t Tayr kaçıncı yüzyıl?
  5. El Hidaye kime aittir?
  6. Gülşehrî Hangi akım?
  7. Gülşehrî kimdir Edebi Kişiliği?
  8. Yunus Emre Gülşehri hangi dönem?
  9. El Lübab fi Şerhi l Kitâb nedir?

Kuduri Ne kitabı?

Kuduri'nin Muhtasar'ı, Hanefi mezhebinde en çok güvenilen ve üzerine en çok şerh yazılan temel metinlerden biridir. Hanefi fıkıh literatüründe "el-Kitab" denildiği zaman Kuduri'nin bu eseri kastedilir.

Kuduri tercümesi kimin eseridir?

Ayrıca Aruz-ı Gülşehri ve Kuduri Tercümesi adlı başka eserleride vardır. Gülşehrî Türk yazar ve şairlerin Türkçe eser vermek istemediği, Arapça ve özellikle de Farsça yazdığı bir dönemde eserini Türk dilinde yazarak Türk dilinin savunuculuğunu yapmıştır.

Gülşehri nazım biçimi nedir?

167 beyitlik Türkçe bir mesnevidir. Eserde Ahî Evran, cömertliğiyle tanınan Hâtim et-Tâî ile mukayese edilir. Daha önce Feleknâme'de ele aldığı bazı konuların genişletilmiş şekli olan bu mesnevinin 1301'den sonra yazıldığı tahmin edilmektedir.

Gülşehri Mantıku t Tayr kaçıncı yüzyıl?

Eserin aslı İranlı ünlü yazar Feridüddin Attar'a aittir. 13. yüzyılda yazılan eser, 14. yüzyıl Anadolulu şair ve mutasavvıf Gülşehrî tarafından Türkçeye uyarlanmıştır. Gülşehrî, Mantıku't-Tayr'ı yalnız tercüme etmemiş, eserin içeriğinde de değişiklikler yapmıştır.

El Hidaye kime aittir?

Bedreddin el-Aynî'nin 817-850 (1414-1446) yılları arasında kaleme aldığı eser el-Hidâye'deki kapalı ifadeleri açması, fıkhî konuları derli toplu bir şekilde ele alması ve hadisleri incelemesi bakımından önemlidir.

Gülşehrî Hangi akım?

Ahî Evran'ın dervişlerinden olan Gülşehrî, daha çok Mevlânâ etkisinde kalmış, bu nedenle de Mevlevî olabileceği ileri sürülmüştür. İslâmî ilimlerin yanı sıra matematik, mantık ve felsefeyle uğraşmıştır. Gülşehri'nin eserleri Eski Anadolu Türkçesi bakımından çok değerli olduğu gibi, tasavvufi açıdan da önemlidir.

Gülşehrî kimdir Edebi Kişiliği?

Gülşehri on üçüncü yüzyıl sonlarıyla 14. yüzyıl başlarında Kırşehir'de yaşamış bir şeyh ve şair. Asıl adının Ahmed olduğu sanılmaktadır. Özenilmiş bir üslupla yazan ve öğretici olmaktan çok lirik nitelikler gösteren bu şair, sanat değeri bakımından çağının önde gelenlerindendir. ...

Yunus Emre Gülşehri hangi dönem?

Gülşehri on üçüncü yüzyıl sonlarıyla 14. yüzyıl başlarında Kırşehir'de yaşamış bir şeyh ve şair. Asıl adının Ahmed olduğu sanılmaktadır. Yunus Emre gibi, Anadolu tekke edebiyatının önde gelen isimlerindendir. İslam ilmini ve İran edebiyatını bilen bir sofidir.

El Lübab fi Şerhi l Kitâb nedir?

Yüzyılda yaşamış bir Hanefi fıkıhçısı olan Meydani'nin XI. Yüzyılda yaşamış bir başka Hanefi fakihi olan Ebu'l-Hüseyn el-Kudûrî'ye ait Muhtasar fıkıh metni üzerine yazdığı şerh olan el-Lübâb fî Şerhi'I-Kitâb yazıldığı tarihten itibaren oldukça popülerleşen ve bunun neticesinde İstanbul ve Kahire gibi İslam ...