SOX denetimi nedir?

İçindekiler:

  1. SOX denetimi nedir?
  2. SOX ne demek?
  3. Sarbanes Oxley Kanunu kaç yılında?
  4. Sarbanes Oxley kanunun avantajları nelerdir?
  5. Enron skandalı neden kaynaklanmıştır?
  6. Enron şirketi ne zaman kuruldu?
  7. Enron skandalı nedir muhasebe?
  8. Enron skandalı neyin örneğidir?

SOX denetimi nedir?

SOX denetimi, bir şirketin finansal bilgilerindeki varyans ve yanlış bilgiler, iç kontrollerin gücü ve muhasebe bölümündeki yönetişim için testler yapar. Değişkenler ve yanlışlar test ederken, denetçiler şirket tarafından hazırlanan belgeleri inceler.

SOX ne demek?

sox teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı aman! vay!

Sarbanes Oxley Kanunu kaç yılında?

ABD Senatosu 25 Temmuz 2002'de “Sarbanes-Oxley Act” isimli kanunu kabul etmiştir. Kanun'un çıkarılma amacı halka açık şirketlerde muhasebe hizmetlerinin, finansal raporların ve bağımsız denetçilerin kalitesinin artırılması ve şeffaflığın sağlanmasıdır.

Sarbanes Oxley kanunun avantajları nelerdir?

SOX'un üçüncü önemli amacı, halka açık şirketlerin iç kontrolleri olmasını sağlamaktır. Bu yasa, tüm muhasebe firmalarının ve tüm şirketlerin raporlama uygulamalarında doğru olmasını garanti edemese de, hileli davranışlar için yansımaların olmasını sağlar.

Enron skandalı neden kaynaklanmıştır?

Enron skandalı, şirketin gerçeği yansıtmayan finansal bilgiler ile oluşturulmuş mali tabloların, denetim firması Arthur Andersen tarafından bilinçli olarak olumlu görüş bildirmesi sonucunda oluşmuştur.

Enron şirketi ne zaman kuruldu?

Temmuz 1985, Omaha, Nebraska, ABD Enron Corporation/Kuruluş

Enron skandalı nedir muhasebe?

Enron skandalı , Ekim 2001'de başlayan ve nihayetinde, merkezi Amerika Birleşik Devletleri, Teksas eyaleti, Houston şehrinde bulunan Amerikan enerji şirketinin iflası ile sonuçlanan yolsuzluk olayı. Skandallar. ... 2000'lerde ekonomi.

Enron skandalı neyin örneğidir?

Enron skandalı , Ekim 2001'de başlayan ve nihayetinde, merkezi Amerika Birleşik Devletleri, Teksas eyaleti, Houston şehrinde bulunan Amerikan enerji şirketinin iflası ile sonuçlanan yolsuzluk olayı. ... Amerikan tarihindeki en büyük iflas vakası olmasının yanında Enron tarihin en büyük denetim skandalı olmuştur.