Papatya yaprakları ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Papatya yaprakları ne işe yarar?
  2. Papatya ne bitkisidir?
  3. Papatya bitkisinin yaprağı var mıdır?
  4. Papatya çiçeği nedir özellikleri nelerdir?

Papatya yaprakları ne işe yarar?

Papatyanın faydaları Papatyanın antienflamatuar özelliği cildi hafif sıkılaştırıcı etkiye sahiptir. Özellikle soğuk algınlığı, bronşit ve üst solunum yolları hastalıklarının tedavisinde faydalıdır. Bitkisel ilaç olarak kullanıldığı gibi çay formunda tüketilebilir.

Papatya ne bitkisidir?

Papatya, papatyagiller familyasına ait uzun saplı ve çiçekli bir bitkidir. Latince adı chamaemelum olan bu bitki iklime ve toprak tipine bağlı olarak 20 ila 60 cm'ye kadar büyüyebilir. İnce yapılı ve kahverengi köklere sahip olan papatyanın yaprakları ise iğneli ve sivri yapıdadır.

Papatya bitkisinin yaprağı var mıdır?

Nisan-eylül ayları arasında çiçek açar, yaklaşık 20-25 cm. yüksekliğinde bir ya da çok yıllık otsu bir cinstir. Yaprakları ince parçalı sapsız ve almaşık dizilişlidir. Çiçeklerde tanen, reçine ve glikozit yapılı bileşikler de vardır.

Papatya çiçeği nedir özellikleri nelerdir?

Papatyanın Latince adı Chamomillae Romanae olarak geçmektedir ve en geniş familyaya sahip çiçeklerden biridir. Buzullar hariç her yerde yetişen papatya, otsu bir bitki olup Türkiye'de 1100'ün üzerinde türü bulunur. Papatya, C vitamini açısından çok zengindir.