Bakteri plağı ne demek?

İçindekiler:

  1. Bakteri plağı ne demek?
  2. Bakteri plağı nasıl temizlenir?
  3. Bakteri Plagi neden olur?
  4. Ağızdaki bakteriler nasıl yok edilir?
  5. Ağız plağı nasıl temizlenir?

Bakteri plağı ne demek?

Bakteri plağı nedir? Dişler üzerinde oluşan açık sarı renkte, yumuşak, yapışkan, uzaklaştırılması zor, kolonize olmuş bakterilerden oluşan bir biyofilm tabakasıdır. Plak içerisindeki bakterilerin salgıladığı kimyasal maddelerin dişetlerine ve dişeti altındaki kemiğe zarar vermesi sonucu dişeti hastalıkları oluşur.

Bakteri plağı nasıl temizlenir?

Diş plağı bakterilerinin yol açtığı hasar kalıcı olabilir ancak diş macunu, diş fırçası ve diş ipi kullanarak bakterilerle mücadele edebilirsiniz.

Bakteri Plagi neden olur?

Dişlerde Plak Oluşumunun Nedenleri Problem, bakteriler şekerle karıştığında ve asit ürettiklerinde başlar. Çok şekerli veya tatlı yiyecekler, çok sayıda basit karbonhidrat içeren yiyecekler yer ve bunların, dişlerinizin yüzeyinde uzun süre kalmasına izin verirseniz, ağzınızdaki bakteriler bu şekerler ile beslenir.

Ağızdaki bakteriler nasıl yok edilir?

Günlük olarak diş ipi kullanmak, ağzınızı sağlıklı tutmanın en iyi yoludur. Bir adım ileri gitmek isteyenler için Diş Hekimi Pertev Kökdemir'in önerisi, diş ipine biraz çay ağacı yağı eklemenizdir. Yağ, bakterileri azaltan doğal bir dezenfektan görevi görür.

Ağız plağı nasıl temizlenir?

Plaklarınızı ağzınızdan çıkardığınızda hemen soğuk suyla ya da ılık aka suyun altında yıkayın. Üzerinde artık ya da plak görüyorsanız ellerinizi kullanarak biraz ovalayabilirsiniz. Plaklarınızın yeterince temiz olmadığını hissediyorsanız en az 5 dakika suda bekletmeniz yararlı olacaktır.