Tırnak işaretini hangi durumlarda kullanılır?

İçindekiler:

  1. Tırnak işaretini hangi durumlarda kullanılır?
  2. Tırnak içindeki cümle nasıl yazılır?
  3. Tırnaktan sonra virgül gelir mi?
  4. Tırnak içine almak ne anlama gelir?
  5. Çift tırnak ne demek?

Tırnak işaretini hangi durumlarda kullanılır?

Tırnak İşareti (“) / Noktalama İşaretleri. 1. Doğrudan alıntıları göstermek için kullanılır. Bir yazıda başkasından söz alınıp kullanılacaksa olduğu gibi aktarılan başkasının sözünün basma ve sonuna konur.

Tırnak içindeki cümle nasıl yazılır?

Alıntı cümle(ler), büyük harfle başlar, noktayla biter. Alıntı cümleye ait olan noktalama işaretleri tırnağın içinde kalır. Asıl cümle de daha bitmediği için küçük harfle devam eder: Örnek-1: Yaşlı kadın, "Yetişin!" diye bağırdı.

Tırnaktan sonra virgül gelir mi?

1) Konuşmadan sonra “dedi” vb. bir sözcük gelecekse, çift tırnak kapanmadan önce VİRGÜL konur. Kesinlikle nokta konmaz. Görüldüğü üzere, tırnak işaretini kapatmadan önce virgül kullandık ve tırnaktan sonra küçük harfle devam ettik. ... Aşağıda da belirttiğim üzere, genel yayıncılık eğilimine göre virgül kullanılır.

Tırnak içine almak ne anlama gelir?

Başka bir kimseden veya yazıdan olduğu gibi aktarılan sözler tırnak içine alınır: Türk Dil Kurumu binasının yan cephesinde Atatürk'ün “Türk dili, Türk milletinin kalbidir, zihnidir.” sözü yazılıdır.

Çift tırnak ne demek?

Çift tırnak işareti, duygu ve düşünceleri daha net ifade etmek, cümlede anlatılmak isteneni vurgu ve ton gibi ifadelerle kolayca anlatmak için kullanılan noktalama işaretlerinden bir tanesidir. ... Çift tırnak işareti genellikle kelimelerin başına ve sonuna gelerek ikili şekilde kullanılır.