Mısır tohumu kaç günde bir sulanır?

İçindekiler:

  1. Mısır tohumu kaç günde bir sulanır?
  2. Mısır ne zaman sulanır?
  3. Mısır ne kadar su ister?
  4. Mısırda FAO ne demek?
  5. FAO 800 ne demek?
  6. Mısır çeşitleri nelerdir?
  7. Mısır verimi nasıl artırılır?
  8. Mısır kullanım alanları nelerdir?
  9. Mısırın olduğunu nasıl anlarız?
  10. Iyi mısır nasıl yetiştirilir?
  11. Mısır ve fasulye ne zaman ekilir?

Mısır tohumu kaç günde bir sulanır?

Bu yüzden sıcak havalarda gün aşırı sulanmalıdır. İlk ekim zamanında hava durumuna göre 2 günde 1 sulamada yapılabilir. Ancak toprak her daim nemli kalmalıdır.

Mısır ne zaman sulanır?

MISIR BİTKİSİNİN SUYA EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU DÖNEMLER Döllenme sonrası ve dane dolum dönemi.

Mısır ne kadar su ister?

Yıllara göre mısır gelişim döneminde 3-4 kez sulanmakta olup su tüketimi 569-670mm ve sulama suyu gereksinimi ise 358-437mm arasında değişmektedir. Mısırın gelişme dönemindeki su tüketimi 637mm, sulama suyu gereksinimi ise 386mm ve ortalama günlük su tüketimi 4.

Mısırda FAO ne demek?

MISIRDA FAO OLUM GRUBU NEDİR? FAO olum grubu mısırın olgunlaşma gün sayısını yani erkencilik-geççilik durumunu ifade eder. ... Örneğin; FAO 500 olum grubunda yer alan DKC5741 mısır çeşidimiz çıkıştan itibaren sıcak bölgelerde 120-130 günde, serin bölgelerde 140-150 günde hasat olgunluğuna gelir.

FAO 800 ne demek?

Bunlar, FAO-100 ile FAO-800 arasında yer almaktadır. ... FAO-800 grubunda yer alanlar ise, çok geççi, yaklaşık 140 günde olgunlaşmalarını tamamlarlar. Yine aynı şekilde, FAO-400 grubu orta erkenci, 100-105 günde olgunlaşan çeşitleri, FAO-600 grubu ise orta geççi, 115-125 günde olgunlaşan çeşitleri ifade eder.

Mısır çeşitleri nelerdir?

Dent corn

Mısır verimi nasıl artırılır?

Eğer toprak tahlili yapılmışsa dekar başına 20-25 kg saf Azot 8-10 kg saf fosfor verilmelidir. - Sulamada mısır verimi nasıl artırılır? Mısırdan iyi bir verim almak için değişen toprak yapısına göre 3-4 kez sulama yapılmalıdır.

Mısır kullanım alanları nelerdir?

Mısır nerelerde kullanılır? Çorbalarda, pilavlarda, ana yemeklerde ve salatalarda kullanılan mısırın; haşlama, ızgara ve patlamış mısır gibi çeşitleri bulunmaktadır. Diyet yapanlar için destekleyici bir besin olan mısır, düşük kalorisiyle de ara ve ana öğünlerde sıklıkla tercih edilebilmektedir.

Mısırın olduğunu nasıl anlarız?

Eğer elinize aldığınız mısır, ağırsa sütlü ve taze bir mısırdır. Ancak mısırlar hafifse bu bayat ve sütsüz bir mısır olduğunu gösterir. İyi bir mısır almak için püsküllerine de bakmak gerekir. Eğer püsküller sık ise bu mısırın taze olduğunu anlamına gelir.

Iyi mısır nasıl yetiştirilir?

Mısır bahçeye fide olarak değil, tohum (tane) olarak ekilir ve bu tohumları da toprağa tek bir sıra yerine karışık şekilde yerleştirmeniz doğru olur. Ayrıca taneleri sık aralıklarla ekmemeye çalışın. Araları açık olursa, daha geniş alanda, serbestçe büyürler. Sık hasat almak için 2 haftada bir tohum ekmeye devam edin.

Mısır ve fasulye ne zaman ekilir?

Nisan ve Mayıs ayları fasulye ekimi yapmak için doğru zamandır. Fasulye tohumlarını havanın iyi olduğu bir günde ekin, çünkü tohumları ektiğiniz toprağın ısısı önemlidir. Soğuk toprağa yapılan ekimde yeterli ürün alamazsınız.