Tevzin ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Tevzin ne demek Osmanlıca?
  2. Tevzin etmek ne demek?
  3. Mali Tevzin kavramı nedir?
  4. Tevzi etmek nedir hukuk?
  5. Tevzii ne demek hukuk?
  6. Mali Tevzin nedir iktisat?

Tevzin ne demek Osmanlıca?

Dağıtmak. Herkesin hisselerini ayırıp vermek. Pay ederek dağıtmak.

Tevzin etmek ne demek?

Vez, dağıtmak, vermek, iletmek anlamına gelirken, tevzi etmek fiilinin ilk anlamı bir şeyi sahibine geri vermektir. Osmanlı Devletinde eyaletlerden toplanan vergilerin kaydedildiği defterlere ise tevzi defteri denirdi.

Mali Tevzin kavramı nedir?

Tevzin, denkleştirme ya da dengeleme anlamına gemektedir. Prof. ... Mali Tevzin teriminin İngilizce karşılığı olarak kullanılan "intergovernmental fiscal relations" deyimi aslında federal devletler için geçerli olabilecek, iki kademeli mali ilişkileri kapsayacak anlamda kullanılmıştır.

Tevzi etmek nedir hukuk?

Tevzi dağıtım demektir. Hukuk Muhakemeleri Kanunu Yönetmeliği'nin davanın açılmasına ilişkin 36'ıncı maddesine göre, “Dava dilekçesi, tevzi bürosu, ön büro veya tevzi işiyle görevlendirilen yazı işleri personeline teslim edilir.” ... Dava harç ve masraf bilgilerini hesaplayarak “Harçlandırma Formu” hazırlar.

Tevzii ne demek hukuk?

Tevzi formu, dava veya işlerin hangi mahkemeye veya hukuk dairesine gönderildiğini gösteren ve başvuru sahibine verilen alındı belgesidir.

Mali Tevzin nedir iktisat?

yetkiyi elinde bulunduran organın görevleri ve kaynakları merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında bölüştürmesidir. merkez ve yerel yönetimler arasında ki gelir-gider ve hizmetlerin bölüşümü (denkleştirilmesi) mali tevzin olarak ifade edilir. ...