Yolcunun ettigi dua kabul olur mu?

İçindekiler:

  1. Yolcunun ettigi dua kabul olur mu?
  2. Duası makbul olan kişiler kimlerdir?
  3. Hangi vakitte dua kabul olur?
  4. Hangi dua Reddolunmaz?
  5. Dileğimizin kabul olması için hangi duayı okumalıyız?

Yolcunun ettigi dua kabul olur mu?

Yani misafirleridirler. Dua ederlerse Allah, dualarını kabul eder. İstiğfar ederlerse onları bağışlar.” “Bir hastanın yanına girdiğin zaman ondan dua etmesini iste.

Duası makbul olan kişiler kimlerdir?

1- Babanın (evladına) duası. Babanın evladına duası, Peygamber'in ümmetine duası gibidir. 2- Misafirin duası. 3- Mazlumun duası (Tirmizi, Birr, 7/1905)."

Hangi vakitte dua kabul olur?

(Zariyat 18) Seher vakti, gecenin son altıda biridir. Gecenin ikinci yarısından sonra da dualar kabul olur. [Gece, akşam ile imsak vaktinin arasıdır.] Hadis-i şerifte, ezan okunurken dua geri çevrilmez ve ezanla kamet arasında yapılan dualar kabul edilir buyuruldu.

Hangi dua Reddolunmaz?

“Dört duâ vardır ki: reddolunmaz: 1- Dönünceye kadar hacının duâsı, 2- Evine gelinceye kadar gazinin duâsı, ... 4- Bir de kardeşin kardeşine gıyabında ettiği duâ.

Dileğimizin kabul olması için hangi duayı okumalıyız?

“Bismillahirrahmanirrahim.Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym.Allahümme inni es'elüke ya Kadimü.Ya Daimü,Ya Ferdü. Ya Vitru.Ya Ehadü.Ya Samedü.Ya Hayyü. Ya Kayyumü. Ya zel celali vel ikram.Fe in tevellev fekul hasbiyallahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym.”