Genel uygunluk bildirimi ne demek?

İçindekiler:

  1. Genel uygunluk bildirimi ne demek?
  2. Genel uygunluk bildirimi kime sunulur?
  3. Kesin hesap kanunu kim hazırlar?
  4. Hesap Kanunu Nedir?
  5. Sayıştay uygunluk bildirimini kime sunar?
  6. Sayıştay nedir ne iş yapar?
  7. Merkezi yönetim bütçe kanun teklifini kim hazırlar?
  8. Sayıştay genel uygunluk bildirimini kime verir?
  9. Kesin hesap kanunu ne demek?
  10. Sayıştay Mali Denetimi kim yapar?
  11. Sayıştay'ın Başkan ve üyelerini kim seçer?
  12. Merkezi yönetim bütçe kanun teklifi hangisi tarafından Tbmm'ye sunulur?

Genel uygunluk bildirimi ne demek?

Genel uygunluk bildirimi; dış denetim raporları, idarelerin faaliyet raporları ve genel faaliyet raporları dikkate alınarak hazırlanır ve Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulur.

Genel uygunluk bildirimi kime sunulur?

MADDE 39 – (1) Genel uygunluk bildirimi, Kanunun 41 inci maddesinde belirtilen usul ve esaslara uygun olarak hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulur. (2) Genel uygunluk bildiriminin hazırlanmasına ilişkin diğer hususlar hazırlanacak rehberde düzenlenir.

Kesin hesap kanunu kim hazırlar?

Madde 42- Türkiye Büyük Millet Meclisi, merkezî yönetim bütçe kanununun uygulama sonuçlarını onama yetkisini kesin hesap kanunuyla kullanır. Kesin hesap kanunu tasarısı, muhasebe kayıtları dikkate alınarak, merkezî yönetim bütçe kanununun şekline uygun olarak Maliye Bakanlığınca hazırlanır.

Hesap Kanunu Nedir?

2 Kesin Hesap Kanunu Nedir? Belirli bir malî yıla ait bütçe uygulamasının dönem sonunda T.B.M.M. tarafından kontrolü sonucunda kabul edilen ve o bütçe yılında gerçekleşen gelir ve gider tutarını gösteren bir kanundur.

Sayıştay uygunluk bildirimini kime sunar?

Genel uygunluk bildirimini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar. Kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapar.

Sayıştay nedir ne iş yapar?

Sayıştay; a) Kamu idarelerinin mali faaliyet, karar ve işlemlerini hesap verme sorumluluğu çerçevesinde denetler ve sonuçları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisine doğru, yeterli, zamanlı bilgi ve raporlar sunar. ... c) Genel uygunluk bildirimini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar.

Merkezi yönetim bütçe kanun teklifini kim hazırlar?

5018 sayılı Kanunda yapılan değişiklik çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı, merkezî yönetim bütçe kanun teklifini hazırlar ve bu amaçla ilgili kamu idareleri arasındaki koordinasyonu sağlar.

Sayıştay genel uygunluk bildirimini kime verir?

Genel uygunluk bildirimini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar. Kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapar.

Kesin hesap kanunu ne demek?

Kesin Hesap ise, Maliye Bakanlığı tarafından merkezi yönetim bütçe kanununa uygun olarak hazırlanan ve bir yıllık gelir ve harcamaların uygulama sonuçlarını gerekçeleriyle birlikte ortaya koyan bir uygulamadır.

Sayıştay Mali Denetimi kim yapar?

Sayıştay; Kamu idarelerinin mali faaliyet, karar ve işlemlerini hesap verme sorumluluğu çerçevesinde denetler ve sonuçları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisine doğru, yeterli, zamanlı bilgi ve raporlar sunar.

Sayıştay'ın Başkan ve üyelerini kim seçer?

Sayıştay Üyelerini Kim Seçer? Sayıştay organının üyelerinin belirli kısmını Sayıştay meslek mensuplarına bağlı olanlar, belirli kısmını ise Maliye bakanlığı mesleğine mensup olan kişiler tarafından seçilmektedir.

Merkezi yönetim bütçe kanun teklifi hangisi tarafından Tbmm'ye sunulur?

✓ Merkezî yönetim bütçe tasarısı, ✓ Milli bütçe tahminlerini gösteren rapor, mali yılbaşından en az 75 gün önce (17 Ekime kadar) Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'ne sunulur.