Morâl ne demek?

İçindekiler:

  1. Morâl ne demek?
  2. Motivasyonun eş anlamlısı nedir?
  3. Türkiye patatesi nereden ithal ediyor?
  4. Patates Osmanlıya ne zaman geldi?
  5. Patates türkiyeye ne zaman geldi?
  6. Kapya biber türkiyeye ne zaman geldi?
  7. Biber Anadoluya ne zaman geldi?

Morâl ne demek?

s., i. ahlaka ait, ahlaki, törel, ahlaksal; iyi ahlaklı, doğru; iyilik veya fenalık yapmaya muktedir; manevi; olasılı; i. ahlâk dersi; çoğ. ... ahlâkıyat, ahlak; düstur, özdeyiş. moral defeat manevt yenilgi.

Motivasyonun eş anlamlısı nedir?

motivasyon kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : güdüleme, isteklendirme.

Türkiye patatesi nereden ithal ediyor?

Türkiye'nin patates üretiminde lider konumunda olan ve Mısır'dan yapılan ithalatla gündeme gelen Niğde'de geçen yıl 210 bin dekar alanda yaklaşık 800 bin tona patates üretimi gerçekleştirildi.

Patates Osmanlıya ne zaman geldi?

Patatesin Avrupa'da yayılış haritası ile Osmanlı'nın sınırlarındaki küçülme neredeyse birebir aynıdır. Patates, Avrupa kıtasına ilk kez 1577'de getirilmiş. Osmanlı Devleti'nin "Duraklama Dönemi"ne girmesi ise 1579.

Patates türkiyeye ne zaman geldi?

Patatesin ekimi 1540'larda Fransa'da başladı. Patatesi 1590'da ilk olarak botanik literatürüne geçiren İsviçreli botanist Gaspard Bauhin'dir. Osmanlı topraklarında ise 1850'li yıllarda egzotik bir yiyecek olarak İstanbul'da satılmaya başlanan patates, 1890'ların sonunda iyice tanınır olmuştur.

Kapya biber türkiyeye ne zaman geldi?

Dolmalık biber ya da sivribiber kadar uzun bir geçmişi olmasa da, kapya biberin salçalık ürün olarak başlayan Türkiye'deki öyküsü çok hızlı yazıldı. 2004 yılında ithalatçı rolünden ihracatçı konumuna geçiş yapan Türkiye'de kapya iç pazarın da taze tüketim tercihleri arasında yerini sağlamlaştırdı.

Biber Anadoluya ne zaman geldi?

Zamanla en çok yetiştirip tükettiğimiz sebzelerden biri haline gelmiştir. Taze ve toz halinde çok miktarda tüketilir. Biberin salça, sos ve yemeklik olarak kullanılan pek çok farklı çeşidi vardır. Biber anadoluya 15 ve 16. yy.'da gelmiştir.