Tirek ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Tirek ne demek TDK?
  2. Tirrek Kürtçe ne demek?
  3. Tirşik ne demek TDK?
  4. Durruk ne demek?
  5. Scott bisiklet ne malı?
  6. Diyarbakir Tirşik ne demek?
  7. Gravel bisiklet nedir?
  8. Diyarbakır tırşik nasıl yapılır?

Tirek ne demek TDK?

Sobadan kömür çekmeye yarayan ucu eğri araç. Bir çeşit em. tirek, 5 karakter ile yazılır.

Tirrek Kürtçe ne demek?

Tırrek kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirli bir anlamı bulunmuyor. Halk arasında yayılan bir kelimenin korkak anlamına geldiği söylentisi bulunuyor.

Tirşik ne demek TDK?

Tirşik Kürtçe kökenli bir kelimedir ve acımsı anlamına gelir. Ayrıca insanlar için ne yaptığı belirsiz ve aynı zamanda bir söylediği ötekini tutmayan anlamında da kullanılır. Tırşik aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde domatesli sebze yemeklerine verilen isimdir.

Durruk ne demek?

sevgi dolu bir seslenme sıfatı.

Scott bisiklet ne malı?

Trek Bicycle Corporation Amerika merkezlidir. Ürünlerinin çoğunluğu Tayvan ve Çin'de üretilmektedir.

Diyarbakir Tirşik ne demek?

Tırşık, tırşik, ya da tirşik, doğu ve güneydoğu illerimizin mutfaklarında sık sık karşımıza çıkan bir sebze yemeği. Bir tür türlü de diyebiliriz bu yemek için. Dilerseniz içine 500 gram da kuzu eti ilave ederek farklı bir tat elde edebileceğiniz bu yemek yanında pilav ve cacıkla çok iyi gidiyor.

Gravel bisiklet nedir?

Gravel Bisiklet de toprak ve çakıl gibi bozuk zeminlerde yol alabilecek şekilde özel olarak tasarlanmış yol bisikletidir. Teknik olarak ayrı bir bisiklet türü olarak tanımlamak pek doğru olmayabilir. Şehirde, arazide ve hatta turda kullanıma uygun yapısıyla farklı özelliklerin bileşimi, yeni nesil bir melezdir.

Diyarbakır tırşik nasıl yapılır?

Batman Türlü (Tırşık) Yapılışı: Tencereye kullanılacak yağ ve yıkanmış et konup kısık ateşte çevrilerek yumuşatılır. Daha sonra soyulmuş sarımsak, doğranmış patlıcan ve biber ilave edilip çevrilir. Domates ve tuz ilave edilip sıcak su ilavesiyle pişirilir. (Domatesler su saldığından fazla su konmamalıdır.)