E-fatura geçen mükellefi e-defter tutmak zorunda mı?

İçindekiler:

  1. E-fatura geçen mükellefi e-defter tutmak zorunda mı?
  2. E faturaya geçen e deftere ne zaman geçer?
  3. E-defter müracaatı nasıl yapılır?
  4. E-Fatura kullanma zorunluluğu ne zaman başlıyor?
  5. E-defter ne zaman verilir?
  6. E faturaya geçen e arşive geçmek zorunda mı?

E-fatura geçen mükellefi e-defter tutmak zorunda mı?

' Şirketiniz ilgili kanunda belirtilen koşulları sağladığı için e-faturaya zorunlu olarak geçmek zorundaysanız e-defter uygulaması da sizin için zorunludur. Zorunluluğum olmadığı halde e-fatura kullanmak istiyorum. ... Eğer şirket olarake-faturaya geçiş zorunluluğunuz bulunmuyorsa e-defter de kullanmak zorunda değilsiniz.

E faturaya geçen e deftere ne zaman geçer?

2021 yılında e-Fatura uygulamasına zorunlu olarak geçiş yapan mükellefler, Ocak 2022 tarihi itibariyle e-Defter uygulamasına geçiş yapmak zorundalar. 2021 yılında bağımsız denetime tabi olma şartlarını sağlayan mükellefler, Ocak 2022 tarihi itibariyle e-Defter uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.

E-defter müracaatı nasıl yapılır?

e-Defter uygulamasına yalnızca elektronik ortam üzerinden başvuru alınır. Başvuru esnasında yöntemler, tüzel kişi ve gerçek kişi arasında küçük farklılıklar içerebilir. Tüzel kişi olan mükellefler www.edefter.gov.tr adresinde yer alan başvuru formu taahhütnamesini doldurur.

E-Fatura kullanma zorunluluğu ne zaman başlıyor?

*20 tarihinde duyurunun bu bölümünde güncelleme yapılmıştır. Ayrıca, 2020 yılında 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 397'nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca, bağımsız denetime tabi olma şartlarını sağlayan mükelleflerin de 21 tarihi itibarıyla e-Defter uygulamasına geçmeleri gerekmektedir.

E-defter ne zaman verilir?

Buna bağlı olarak, e-defterlerini oluşturma ve berat yükleme işleminde “aylık” tercihte bulunanların Şubat ayı e-defter ve berat dosyalarının ikincil nüshalarını, “üç aylık” yükleme tercihinde bulunanların ise Ocak-Şubat-Mart ayları e-defter ve berat dosyalarının ikincil nüshalarını 07.06.2021 tarihini takip eden 15. ...

E faturaya geçen e arşive geçmek zorunda mı?

e-Arşiv Fatura Geçme Şartları 2022? e-Fatura uygulamasına zorunlu ya da gönüllü geçiş yapacak işletmeler, e-Fatura uygulamasına geçiş yaptıkları tarihte e-Arşiv uygulamasına da geçiş yapmak zorundalar.