%50 burs neleri kapsar?

İçindekiler:

  1. %50 burs neleri kapsar?
  2. Bilkent 50 burslu okumak ne kadar?
  3. Bilkent tam burs neleri kapsar?
  4. Bilkent burs nasıl kazanılır?
  5. Bilkent burslu ne demek?

%50 burs neleri kapsar?

%50 Burslu öğrencilerden bursları devam ettiği sürece eğitim ücretinin yarısı alınır. %50 Burs sahibi öğrenciler, hak kazandıkları takdirde Üstün Başarı Bursu da alabilir. Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi alarak mezun olmuş öğrenciler, %50 burstan yararlanamaz.

Bilkent 50 burslu okumak ne kadar?

Eğitim Ücreti*
Eğitim Ücreti* 20Tam Ücret Ödeyen Öğrenciler%50 Burslu (indirimli) Öğrenciler
Taksit yapılırsa aylık taksit tutarı (4 ay için) (ayrıca %2 işlem ücreti alınır.)7.187,5 TL3.593,75 TL
Ücretler KDV hariçtir. Bu tutarlar kayıtlar sırasında geçerli olacak olan KDV oranı eklenerek tahsil edilecektir.
1 satır daha

Bilkent tam burs neleri kapsar?

Kapsamlı, Tam ve %50 burslar (indirimler), öğrencilerin her yarıyılda normal ders yüklerini almaları (Kredisiz dersler, yandal dersleri, müfredata ek fazladan alınan dersler, GE 100 ile GE 251 dersleri ve dönem içinde W notu alınan dersler ders yüküne sayılmaz) ve derslerine düzenli devam etmeleri koşuluyla, azami burs ...

Bilkent burs nasıl kazanılır?

Bilkent Üniversitesi'ne Tam Burslu olarak yerleştirilen öğrencilerden 0,12 OBP katsayılı başarı sıralaması, yerleştirilmiş olduğu SAY, EA veya SÖZ puan türünde 10.000 veya daha iyi olanlar ile DİL puan türünde 250 veya daha iyi olanların bursu, üniversiteye kayıt sırasında doğrudan Kapsamlı Burs'a yükseltilir.

Bilkent burslu ne demek?

Tam Burs: ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda “Burslu” olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek ÖSYM tarafından söz konusu programa yerleştirilen öğrenciler Tam bursa hak kazanır. Tam burslu öğrencilerden yukarıda belirtilen azami süre boyunca eğitim ücreti alınmaz.