Çipura oltayla nasıl tutulur?

İçindekiler:

  1. Çipura oltayla nasıl tutulur?
  2. Çipura hangi saatlerde tutulur?
  3. Çipura balığı nerede yaşar?
  4. Lidaki lezzetli mi?
  5. Lidaki nasıl yenir?
  6. Lidaki en iyi nasıl pişirilir?

Çipura oltayla nasıl tutulur?

Darbeler sıklaşmaya ve şiddetli vuruşlar almaya başlayınca artık balığın oltada olduğu anlaşılır. Kısa ve sert bir tasma ile iğne damağa oturtulur ve boşluk vermeden çekilir. Çipura kenara alınana kadar kafa darbelerini kesmez. Kenara alınırken kepçe kullanılması tercih edilir.

Çipura hangi saatlerde tutulur?

Ege ve Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Saroz kıyılarındaki av zamanlarında deniz suyu sıcaklığı nedeniyle farklılık görülebilir. Çipura günün her saatinde oltanıza gelebilir; ancak en verimli av saatleri, gece yarısından sonra sabahın ilk ışıklarına kadar olan zaman aralığıdır.

Çipura balığı nerede yaşar?

Çipura ya da çupra (Sparus aurata), Sparidae familyasına ait, Akdeniz'de yayılım gösteren balık türü. Klimatik yapıdan çipura balığına tüm Akdeniz'de rastlanmakla birlikte doğu ve güneydoğu Akdeniz ülkelerinde, Kanarya Adaları'nda , İngiltere kıyılarında, Verde Burnu'nda ve nadir olarak Karadeniz kıyılarında rastlanır.

Lidaki lezzetli mi?

Lidaki balığı çok lezzetli bir balık türüdür Ekim ayından itibaren reyonlarda ve balıkçılarda bulabilirsiniz.

Lidaki nasıl yenir?

Izgara Lidaki Balık Nasıl Yapılır Balıkları iyice temizledikten sonra kağıt havlu ile nemini alalım. Karın boşluklarını ve her iki tarafını tuzlayalım. Ocak üstü ızgarayı yüksek ateşte on dakika kadar kızdıralım. Biz döküm ızgarada yapıyoruz.

Lidaki en iyi nasıl pişirilir?

Balıkları tuzlayıp unladıktan sonra fazla unları silkeleyelim. Bir tavaya kızartma yağı koyalım ve sarımsakları içine atalım. Balıkları tavaya dizelim ve her iki tarafını da kızartalım. Servis tabağına kağıt havlu serip kızarmış balıkları koyalım.