Şanzıman yağı değişmesi gerektiği nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Şanzıman yağı değişmesi gerektiği nasıl anlaşılır?
  2. Şanzıman yağı biter mi?
  3. Şanzıman yağı eski ise ne olur?
  4. Diferansiyel yağı azalırsa ne olur?

Şanzıman yağı değişmesi gerektiği nasıl anlaşılır?

Otomatik şanzıman yağı kiraz kırmızısıdır. Koyu kırmızı veya kahverengi ise, yağın değişmesi gerekir. Yanık kokusu varsa veya içinde parçacıklar varsa, şanzımanı da serviste baktırmalısınız.

Şanzıman yağı biter mi?

Şanzıman Yağı Biterse Ne Olur Şanzıman yağının tamamen bitmesi, dişliler arasındaki yağlamanın tamamen durmasına ve bu nedenle sürtünmeye bağlı aşınmaların oluşmasına neden olmaktadır. ... Araç çekilir iken aks vasıtası ile şanzıman dişlileri dönmeye devam edecektir.

Şanzıman yağı eski ise ne olur?

Şanzıman yağı eksildikçe şanzımanda vuruntu, şanzımandan ses gelmesi, vites değişiminde zorlanma gibi belirtiler görülür. Sonrasında da vites değişimi yapılamaz hale gelebilir. Sürüş güvenliği azalır. Aracın performansı düşer ve zorlanan motor aşırı yakıt tüketimine başlar.

Diferansiyel yağı azalırsa ne olur?

Diferansiyel yağı biterse ne olur Bu dişlilerin yağsız kalması çok kısa süre içerisinde aşınmaya ve geri dönüş olunmaz tahribata sebebiyet verecektir. Uzun süre yağsız kullanımlarda diferansiyel içinde bulunan ayna ve mahruti dişlilerinde kırılma meydana gelerek diferansiyel kitlenecektir.