Esnek çalışma yasası nedir?

İçindekiler:

  1. Esnek çalışma yasası nedir?
  2. Esnek çalışma modeli ne zaman bitecek?
  3. Basit kayan iş süresi nedir?
  4. Esnek çalışma devam ediyor mu?
  5. Esnek çalışma saatleri tekrar gelecek mi?
  6. Esnek çalışma saati uygulaması ne demek?
  7. Kayan iş süreleri nedir?
  8. Esnek çalışma hangi kurumları kapsıyor?
  9. Kamu çalışmaya devam edecek mi?

Esnek çalışma yasası nedir?

KANUNDA ESNEK ÇALIŞMA İş Kanunu, işverene çalışma saatlerini iki aylık bir süreye eşitsiz olarak yayma hakkı vermektedir. Maddeye göre, “Aksi kararlaştırılmamışsa çalışma süresi, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.

Esnek çalışma modeli ne zaman bitecek?

Son duruma göre, kamuda esnek çalışma 1 Temmuz 2021'den itibaren sona erecek. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 21 Haziran 2021 Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile kamuda çalışma uygulanmaya devam edilmeyeceği açıklandı.

Basit kayan iş süresi nedir?

Basit kayan iş süresi uygulandığı durum- larda haftada 6 gün çalışılıyorsa bu süre 7.5 saat olacaktır, ancak günlük 7.5 saatlik çalışma gün içinde işçi tarafından başlama ve bitişi zamanı belirle- nebilecektir. ... Bu tür çalışmalar, mutlaka işçinin istemine veya kabulüne bağlı olarak uygulanabilir.

Esnek çalışma devam ediyor mu?

KAMUDA ESNEK ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR MU? Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada kademeli normalleşme adımlarını açıkladı ve esnek çalışmanın devam edeceğini belirtti. * Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması, yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir.

Esnek çalışma saatleri tekrar gelecek mi?

Cumhurbaşkanlığının 14.04.2021 tarih ve 2021/8 sayılı Genelgesi ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 27.04.2021 tarih ve 17665 sayılı yazısı doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmakta olan 10.00-16.00 saatleri arası mesai sistemi ile uzaktan/dönüşümlü gibi esnek çalışma usulünün uygulanmasına ...

Esnek çalışma saati uygulaması ne demek?

Standart 5 veya 6 güne yayılan toplam haftalık iş süresini daha az sayıda iş gününe sıkıştıran bir çalışma modelidir. Bu model, haftalık toplam 40 saatlik çalışma süresini normalde 5 gün boyunca 8 saat çalışmak yerine 4 gün boyunca 10 saat çalışma süresiyle sağlar.

Kayan iş süreleri nedir?

Esnek kısmi çalışma türlerinin en eskilerinden biri olan kayan (esnek) iş süresi, günlük işe başlama ve işi bitirme zamanını veya belirli bir zaman dilimi içinde ortalama günlük çalışma süresini aşmadan günlük çalışma süresi uzunluğunu da çalışanların belirlediği bir çalışma modeli olarak tanımlanabilir.

Esnek çalışma hangi kurumları kapsıyor?

İŞÇİ STATÜSÜNDE OLAN DA ESNEK ÇALIŞMADAN YARARLANABİLECEK Mİ? Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bütün çalışanları kapsıyor. Dolayısıyla memur, sözleşmeli personel, geçici personel, kamu işçisi ve kadroya geçirilen taşeron işçilerin tamamı bu kapsamda esnek veya uzaktan çalışabilecek.

Kamu çalışmaya devam edecek mi?

Kabine sonrası yayımlanan genelgeye göre; ''Temel usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde belirlenecek şekilde; kamu kurum ve kuruluşlarındahalihazırda uygulanmakta olan 10.0016.00 mesai uygulaması sona erdirilerek 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibarennormal mesai düzenine geri dönülecektir.