Astsubay parkuru nedir?

İçindekiler:

  1. Astsubay parkuru nedir?
  2. Jandarma astsubay parkuru 2021 ne zaman?
  3. Astsubay sınavı nasıl oluyor?
  4. Astsubay mülakatları nerede oluyor?
  5. Jandarma Astsubay eğitim süresi ne kadar?
  6. 2020 jamyo mülakatları nerede yapılıyor?

Astsubay parkuru nedir?

Astsubay olmak isteyen kişilerin ilk olarak fiziksel yeterliliğini kanıtlamaları gerekir. Parkurda başarılı olanlar mülakat görüşmelerine de hak kazanmış olurlar. Koşu parkuru başlangıçta 6 metre koşuyla başlayarak sonrasında 5 sıçrayış ile jimnastik parkurunda devam eder.

Jandarma astsubay parkuru 2021 ne zaman?

16 Ağustos 2021'dir.

Astsubay sınavı nasıl oluyor?

Astsubay olmak isteyenler sözlü, yazılı ve fiziki kabiliyet yeterlilik sınavı olmak üzere 3 sınava girmektedirler. İlk sözlü sınavda 50 tane soru sorulmaktadır. Türkçe, İnkılap, T.C. Anayasası, Atatürkçülük, gibi derslerden soru kalıpları hazırlanmaktadır. Diğer bir sınav olan yazılı sınavdan 70 puan alınması gerekir.

Astsubay mülakatları nerede oluyor?

Astsubay mülakatı için her yıl kara, deniz, hava ve jandarma astsubay meslek yüksek okullarında alımlar yapılmaktadır. İlgili sınava girdikten sonra Kuvvet Komutanlıklarının internet sayfalarında başvurular, taban puanlar ve mülakata hak kazananlar belirtilmektedir.

Jandarma Astsubay eğitim süresi ne kadar?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Astsubay Eğitim Merkezinde (ASEM) uygulanan eğitim /öğretim programının safhaları nelerdir? Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, akademik eğitim, staj, kolluk uygulaması safhaları olmak üzere 1 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.

2020 jamyo mülakatları nerede yapılıyor?

Seçme sınavları, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Başkanlığı yerleşkesinde (Beytepe/Çankaya/ANKARA) yapılacak olup, adaylar fiziki kontrol, fiziki yeterlilik ve mülâkat olmak üzere üç aşamalı sınava tabi tutulacaktır.