Masalın konusunu ne oluşturur?

İçindekiler:

  1. Masalın konusunu ne oluşturur?
  2. Masalın yapı unsurları nedir?
  3. Gerçek masal nedir?
  4. Masal türlerinin özellikleri nedir?
  5. Masal konusu nedir?
  6. Masal Anlatıcılarına ne denir?

Masalın konusunu ne oluşturur?

Esas itibarıyla sözlü anonim halk edebiyatı ürünü olan masal, kahramanları arasında olağanüstü şahıs veya yaratıkların bulunabildiği, anlatılan olayların tamamen gerçek dışı olduğu, yer ve zaman ögesinin ise daima belirsiz olduğu bir anlatı türüdür. ... Masallarda olaylar bilinmeyen bir zamanda geçer.

Masalın yapı unsurları nedir?

Bu unsurlar; olay örgüsü, kişiler, zaman ve mekândır. Olay Örgüsü: Hikâyelerin en önemli unsurudur. Bu yazılar sebep sonuç ilişkisi olan olay kurgusuna sahiptir. Verilen sebep sonuç ilişkisinde olay tam anlamıyla kurgulanır.

Gerçek masal nedir?

Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, çoğunlukla olağanüstü durum ve olayları yine olağanüstü kahramanlara bağlayarak anlatan halk hikâyelerine masal denir. Masallar tamamiyle hayal gücü ürünüdür. Gerçekle organik bir bağ söz konusu değildir. ... Masal, anonim bir türdür.

Masal türlerinin özellikleri nedir?

Masalların Ortak Özellikleri
  • Olağanüstü konular vardır.
  • Kahramanlar GERÇEK üstü özelliklere sahip olabilir.
  • Yer ve zaman belirsizdir.
  • Her masaldan bir öğüt, bir ders çıkarılabilir.
  • Masallarda kalıplaşmış bir tekerleme ile başlar.
  • Masallarda olağanüstü varlıklar (cin, peri, melek) bulunabilir.
Daha fazla öğe...

Masal konusu nedir?

a- Konu: Masallarda her insanı ilgilendiren evrensel değerler ve konular anlatılır. Özellikle çocuklara doğruluk, dürüstlük, iyilik, güzellik, ahlâklı olmak, erdemli olmak, yardımseverlik gibi duygular verilmek istenir. Ayrıca çevredeki kişilerin, olayların ve yöneticilerin eleştirileri de yapılır.

Masal Anlatıcılarına ne denir?

Ben bu yazıda “masal anlatıcısı” diye ortak bir terim kullanacağım. ... Meddahlık, kültürümüzde ve geleneksel sanatlarımızda çok önemli bir yere sahip olan bir masal anlatıcısıdır. Meddahlar, genellikle büyük şehirlerde, kahvehanelerde, köşe başlarında, berber dükkanlarının önünde hikâyelerini anlatılarmış.