Hazineye malik ne viraneler var?

İçindekiler:

  1. Hazineye malik ne viraneler var?
  2. Harabat ehlini hor görme zakir defineye malik viraneler var ne demek?
  3. Ne viraneler var sözü?
  4. Defineyi Malik ne demek?
  5. Hor görme garibi ne viraneler var?
  6. Harabat ehlini hor görme zakir kimin sözü?
  7. Şakir ne anlama gelir?

Hazineye malik ne viraneler var?

“Harabat ehlini hor görme zâkir / Defineye malik viraneler vardır” demiş Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri. Öyle bir söz ki hem kalbe dokunuyor hem insanı teselli ediyor hem de doğrultucu bir bıçak vazifesi görüyor. İçinde bulunduğunuz hâl daimi değildir.

Harabat ehlini hor görme zakir defineye malik viraneler var ne demek?

tam o anda şakir,hakkını helal et baba, bismillah, der, atlar ve göğe, kırklara karışır. zakir'in şaşkınlığı arasında, erzurumlu ibrahim hakkı k.s hz.leri meşhur sözünü söyler: harabat ehlini hor görme zakir, defineye malik viraneler var.

Ne viraneler var sözü?

İbrahim Hakkı hazretleri söylüyor: Harâbat ehline hor bakma oğlum Defîneye mâlik nice vîrâneler var Haydi hepinize hayırlı geceler, güzel rüyâlar. "Hârâbat ehline hor bakma şâkir, defineye malik viraneler var."

Defineyi Malik ne demek?

atasözünün açıklaması ve anlamı: İnsanlar görünüşlerine göre değerlendirilmemelidir. Zira yıpranmış kıyafetlerine rağmen nice değerli ve efendi insanlar vardır.

Hor görme garibi ne viraneler var?

“Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var.” Anadolu'nun irfan sahibi büyüklerinden Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın oğullarından biri dünya ehli, diğeri zühd ve takva ehlidir. İbrahim Hakkı bu cümleyi meyhaneyi pek seven Zakir'i küçümseyen diğer oğlu Şakir'e söylemiştir.

Harabat ehlini hor görme zakir kimin sözü?

İbrahim Hakkı Hazretleri diğer oğlu Şakir'e dönerek şöyle söyler: "Harabat ehline hor bakma Şakir Defineye malik viraneler var." O günden sonra kırklara karışmış olan Zakir'i kimseler göremez.

Şakir ne anlama gelir?

Şakir, günümüzde erkek ismi olarak kullanılmaktadır. ... Dolayısıyla kültürümüzde sık kullanılan bir isim konumundadır. Şakir İsmi Ne Anlama Gelir? Şakir, şükreden, karşılaştığı iyiliklerin kıymetini bilen ve Allah'a sürekli olarak şükreden kişi anlamındadır.