Evde cevizli katmer nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde cevizli katmer nasıl yapılır?
  2. Fındıklı katmer nasıl yapılır?
  3. Hazır fıstıklı katmer nasıl pişirilir?
  4. Şerbetli katmer nasıl yapılır?
  5. Katmere şerbet dökülür mü?
  6. Katmere şeker koyulur mu?

Evde cevizli katmer nasıl yapılır?

Cevizli ve Sade Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Margarinle tereyağını tencereye koyup eritiyoruz.
  2. Kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz, kokusu çıksın diye.
  3. Unu kaba döküyoruz, tuzunu ve yumurtasını koyup ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek çok yumuşak hamur elde ediyoruz.
  4. Hamuru 20 dakika özleşene kadar yoğuruyoruz.
Daha fazla öğe...

Fındıklı katmer nasıl yapılır?

Hamuru mayalandıktan sonra 6 adet beze yapılır tek tek açılır tereyağ ve sıvı yağ açılan yufkaya karıştırılıp sürülür . Üzerine bol fındık serpilir isteğe göre ceviz resimde görüldüğü gibi katlanıp tepsiye koyulur. Yumruklayarak yayılır 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirilir afiyet olsun.

Hazır fıstıklı katmer nasıl pişirilir?

Geniş bir tava içine yarım yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Ardından hazırladığınız baklavalık yufkadan fıstıklı katmeri tavaya koyun. Fıstıklı katmerin her iki tarafını kızarana kadar pişirin. Baklavalık yufkadan fıstıklı katmer piştikten sonra servis tabağına alın.

Şerbetli katmer nasıl yapılır?

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup katmeri arkalı önlü kızartıp arzunuza göre dilimleyin. Şeker ile suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Katmerin üzerine dökün ve servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip kaymak eşliğinde ılık olarak servis yapın.

Katmere şerbet dökülür mü?

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup katmeri arkalı önlü kızartıp arzunuza göre dilimleyin. Şeker ile suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Katmerin üzerine dökün ve servis tabağına alın.

Katmere şeker koyulur mu?

Tavaya yarım tatlı kaşığı kadar tereyağı atıp eridikten sonra hafif kızgın tavaya katmerinizi koyun ve kızartın. Tavadaki yüzü kızardıktan sonra diğer yönünü çevirip tekrar kızartın. Son olarak kızaran katmeri tabağa alıp üzerine çok hafif daha toz şeker gezdirin ve antep fıstığını bolca serpin.