Izmir efsaneleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Izmir efsaneleri nelerdir?
  2. Antalya efsaneleri nelerdir?
  3. Pamukkale'nin efsanesi nedir?
  4. Ağlayan Kaya Efsanesi Nedir?
  5. Kral Tantalos kimdir?
  6. Ağrı dağı efsanesi hangi döneme aittir?
  7. Ağlayan Kaya Niobe efsanesi hangi milli parkında bulunmaktadır?
  8. Ağlayan Kaya hangi ilçede?
  9. Tantalos işkencesi ne demek?
  10. Tantalos mezarı nerede?

Izmir efsaneleri nelerdir?

İzmir Efsaneleri
  • Yedi Uyurlar Efsanesi - Selçuk. Yedi Uyurlar Efsanesi hem İslam'da hem de Hıristiyanlık'ta geçmektedir. ...
  • Ayı Taşı Efsanesi - Ödemiş ...
  • Kral Tantalos Efsanesi - Karagöl. ...
  • Homeros - Smyrna (İzmir) ...
  • Arakhne Efsanesi - Değirmendere. ...
  • Artemis - Selçuk. ...
  • Androklos Efsanesi - Selçuk. ...
  • Athena - Çeşme.
Daha fazla öğe...

Antalya efsaneleri nelerdir?

Antalya'nın Kuruluş Efsanesi - Antalya M.Ö. 2'nci yüzyılda Bergama Kralı Attalos II. (M.Ö. ... Kabile başkanı: “Şükürler olsun sana Zeus, nihayet Attalos'un şehrini bulduk.” diye haykırır. Daha sonra Bergama Kralı Attalos II. Burada bir şehir kurar ve şehre kendi adını verir.

Pamukkale'nin efsanesi nedir?

Bir rivayete göre Pamukkale kaplıcalarına insanların güzelleşmek şifa bulmak amacıyla ziyaretlerinin temeli şu hikayeye dayanırmış; Çok eskiden Çökelez Dağı eteklerinde yaşayan fakir bir oduncu aile varmış. Burada uzun süre suların içinde baygın kalmış. ... O esnada su, çirkin kızı güzelliğe boğmuş.

Ağlayan Kaya Efsanesi Nedir?

Ziyaretçilerini çeşitli duygulara sevk eden bu kayanın efsanesi ise yıllardır dilden dile dolaşıyor. Doğal aşınma sonucu oluşan, başı önüne eğik, ağlayan bir kadına benzetilen bu kayanın, Zeus'un taşa dönüştürdüğü Niobe'yi temsil ettiğine inanılıyor.

Kral Tantalos kimdir?

Tantalos Batı Anadolu'da bir Frigya kralı, Pelops ve Niobe'nin babasıdır. Eski Yunan mitolojisine göre Zeus ile nemf'lerden biri olan Plouto'nun oğludur. Spil Dağı'nda (Manisa) hüküm sürüyordu. Atlas'ın kızı Dione ile evlenmişti.

Ağrı dağı efsanesi hangi döneme aittir?

Ağrı Dağı Efsanesi - Ağrı Açıklama: 18 inci yüzyılda Ağrı Beyazıt bir sancak merkezidir. Beyazıt Paşası Mahmut Han'dır.

Ağlayan Kaya Niobe efsanesi hangi milli parkında bulunmaktadır?

Ağlayan Kaya, Spil Dağı eteklerinde bulunan doğal bir eserdir. Bugün Spil Dağı'nın eteklerinde Ağlayan Kaya ya da diğer adıyla Niobe Kayası olarak bilinen kayanın bir sanat eseri olup olmadığı antik çağdan beri tartışılır. Doğal aşınma sonucu başı önüne eğik, ağlayan bir kadın görünümü kazanmıştır.

Ağlayan Kaya hangi ilçede?

Spil Dağı çıkışında, Manisa şehir sınırları içinde Çaybaşı mahallesinde bulunan ve Niobe anlatısı ile ilişkilendirilen uluslararası üne sahip "Ağlayan Kaya", Denizli'ye bağlı Çal ilçesindeki Sakızcılar köyü ile aynı adı taşıyan Sakızcılar Şelalesi'nde de bir "Ağlayan Kaya" bulunmaktadır.

Tantalos işkencesi ne demek?

Anadolu tanrıçası Kibele'ye inandığı için Helen tanrılarını küçük gören ve onların kudretlerini sınamaya kalkan Tantalos, Olimpos tanrılarının hışmına uğrar, ona verilen ceza, Tantalos işkencesi olarak anılmıştır. Helen efsaneleri ilk çağlardan bu yana kadar Tantalos'un kötülüğünü yaymıştır.

Tantalos mezarı nerede?

Ancak M.S 2. yüzyılda yaşamış olan ünlü Hellenli gezgin Pausanias “Tantalos'un acaip mezarını” gördüğünü anlatması nedeniyle Yamanlar Dağı'nda (bugünkü Çay Mahallesi'nde) 205 metrelik rakımda bir zamanlar yükselen 30 m. çapındaki tümülüs, arkeoloji literatüründe yüz elli yıldan beri “Tantalos'un Mezarı” olarak ün ...