Bikri fikir ne demek?

İçindekiler:

  1. Bikri fikir ne demek?
  2. Tereddi ne demek?
  3. Hasbi ne anlama gelir?
  4. Beşeriyet ne anlama gelir?
  5. Genel sistem yaklaşımı nedir?
  6. Üretimde sistem yaklaşımı nedir?

Bikri fikir ne demek?

Bikr-i Fikr; Öncelikle bu kelimenin Osmanlıca olduğunu (ya da bizim Osmanlıda kullanıldığı için bu ismi tercih ettiğimizi) belirtmek istiyorum. ... Yine Arapçadan Osmanlıcaya girmiş olan “فكر ” (fikir) kelimesiyle birleştiğinde ise; “daha önce hiç söylenmemiş yeni fikir, yeni proje” anlamına gelmektedir.

Tereddi ne demek?

TEREDDİ: Gerilemek. Soysuzlaşmak. Aşağı düşmek. * Şal ve örtü örtünmek.

Hasbi ne anlama gelir?

HASBÎ (ﺣﺴﺒﻰ) sıf. (Ar. ḥasbeten lillāh'tan kısaltma yolu ve nispet eki -і ile ḥasbі) Bir karşılık beklemeden gönüllü olarak yapılan, Allah rızâsı için olan, karşılıksız: Hasbî duânın esra' olurmuş icâbeti (Nâbî).

Beşeriyet ne anlama gelir?

1. İnsan olma durumu, insan olmanın gereği olan özellikler: Çün ol beşeriyyetin unuttu / Âhû hem anınla üns tuttu (Fuzûlî'den). İnsan oğulları, insanların bütününü içine alan topluluk, insanlık: Hemen her mütefekkir, bir aralık sergüzeşt-i beşeriyyeti öğrenmek hevesine düşer (Cenap Şahâbeddin). ...

Genel sistem yaklaşımı nedir?

Sistem Yaklaşımı yönetsel birimlerinin birbirleri ile olan ilişkilerini ve bu ilişkilerin niteliklerini incelemeyi, belirli bir birimdeki gelişmelerin diğer birimler üzerindeki etkilerini araştırmayı; kısacası yönetim olaylarını başka olaylarla ve dış çevre şartları ile ilişkili olarak değerlendirmeyi bir yöntem olarak ...

Üretimde sistem yaklaşımı nedir?

Sistem yaklaşımı ise tüm alanlardaki sistemleri bütünsel olarak inceleyebileceğimiz disiplinler arası bir anlayış sunar. Bu yaklaşıma göre sistemler alt sistemlerden oluşur. Bu alt sistemler birbirlerini ve tüm sistemi etkiler. Çevreleriyle etkileşim içinde olan sistemlerin devam edebileceğini öngörür.