Olay vuku buldu ne demek?

İçindekiler:

  1. Olay vuku buldu ne demek?
  2. Ölen kişiye hukukta ne denir?
  3. Vuku ne demek Osmanlıca?
  4. Vuku Osmanlica nasil yazilir?
  5. Aynı ile vaki ne demek?
  6. TDK vakar ne demek?
  7. Vakar ve Temkine ne demek?
  8. Vakur duruşu ne demek?
  9. Temkin etmek ne demek?
  10. Meşrep hangi dil?
  11. Alafranga meşrep ne demek?
  12. Hafif meşrep ne demek TDK?
  13. Ben kalender meşrep ne demek?
  14. Hafif yollu ne demek?
  15. Yol anlamı nedir TDK?

Olay vuku buldu ne demek?

Vuku Bulmak anlamı nedir? Olmak, meydana gelmek. Örn: İstiyorum ki binlerce yıldızcık parlasın, göz alıcı bir fiziki hadise vuku bulsun!

Ölen kişiye hukukta ne denir?

Miras hukukunda muris ise; ölümü ya da gaiplik kararı ile mal varlığı mirasçıya geçen kişidir. Kısaca miras bırakana muris denir. Miras hukukunda tereke; murisin, miras olarak bıraktığı borçlar, haklar, mal varlığı kısaca mirasa konu olanlara denir.

Vuku ne demek Osmanlıca?

vuku / vukû / وقوع Vukû bulmak: Meydana gelmek, cereyan etmek, gerçekleşmek.

Vuku Osmanlica nasil yazilir?

vuku' ~ وقوع vuku' ::: ("ku" uzun okunur, a. i.) : 1) düşme, (bkz. : sukut). 2) rastlama, isabet etme.

Aynı ile vaki ne demek?

tamı tamına olan, olduğu gibi gerçekleşen: “Eğer mektubun muhtevası aynıyla vaki ise okuyucumun bu iki suali büyük bir hayretle sormakta hakkı var.” -N.

TDK vakar ne demek?

a. (vaka:rı) Ağırbaşlılık: “Hepsi temiz, hepsi yeni giyinmiş askerin vakarı, efendiliği üstlerinden akıyor.” -H. E. Adıvar.

Vakar ve Temkine ne demek?

VAKAR – VEKAR (ﻭﻗﺎﺭ) i. (Ar. veḳār) Ağırbaşlılık, haysiyetli ve şerefli olma, temkin: Yemek odamıza öyle bir vakar ve resmiyetle girdi ki seksenlik Lutfullah Efendi bile ayağa kalktı (Reşat N. Güntekin).

Vakur duruşu ne demek?

İslam dinine göre vakur şerefli olmak, onurlu olmak, temkinli olmak, ağırbaşlı olmak anlamlarında kullanılmaktadır. İslam'da da kelime anlamı aynıdır.

Temkin etmek ne demek?

1. İhtiyatlı ve tedbirli olma, ağırbaşlı ve düşünceli davranma, ağırbaşlılık: Temkîni verip cünûnu almış (Muallim Nâci). Âh zâlim bu ne bitmez temkin (Recâîzâde M. Ekrem).

Meşrep hangi dil?

Arapça sözcük Arapça şurb شرب "içme" sözcüğü ile eş kökenlidir. şarap maddesine bakınız.

Alafranga meşrep ne demek?

Frenklerin töre, âdet ve hayatına uygun, Frenklerle ilgili, alaturka karşıtı: § "Bizim Mustafa Meraki Efendi alafranga meşrep bir adamdı." -Ahmet Midhat Efendi, Felatun Beyle Rakım Efendi, 128. § "Alafranga saat beş buçuktan yedi buçuğa kadar İngiltere esbâb-ı asâlet ü servetinin mevki-i ictimâsı ve mahall-i ...

Hafif meşrep ne demek TDK?

sf. (hafi'fmeşrep) Davranışları, içinde bulunduğu toplumun ahlak anlayışına uymayan (kadın), hafif yollu. hafifmeşrep, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, h harfi ile başlar, p harfi ile biter.

Ben kalender meşrep ne demek?

sıf. ve i. (Fars. ḳalender ve Ar. meşreb “huy, tabiat” ile ḳalender-meşreb) Kalender tabiatlı, dünya malına önem vermeyen, her şeyin üzerinde durmayan (kimse): Ben kalender-meşrebim güzel çirkin aramam (Kanto).

Hafif yollu ne demek?

hafif yollu anlamı 1. Davranışları ile içinde bulunduğu toplumun ahlak anlayışına ters düşen (kadın), hafifmeşrep. 2. zf. Üstü kapalı, kısa bir açıklamayla: "Kim bana bu sevdanın sonu çıkmaz olduğunu hafif yollu çıtlatacak olsa kırılarak karşı çıkıyor, çıtlatana düşman kesiliyordum." -N.

Yol anlamı nedir TDK?

1. Yolu herhangi bir nitelikte olan: Bozuk yollu bir mahalle. 2. Çizgili: “Sandığın altında, mor yollu beyaz bir iplik çul seriliydi.” -O.