Fizyolojik tremor nedir?

İçindekiler:

  1. Fizyolojik tremor nedir?
  2. Psikojenik tremor nedir?
  3. Aksiyon tremor Nedir?
  4. Tremor Nedir Nasıl Tedavi Edilir?
  5. Psikojenik bozukluk nedir?
  6. Hipokinetik hastalıklar nelerdir?
  7. Psikojenik ne demek?

Fizyolojik tremor nedir?

Fizyolojik tremor; genellikle strese bağlı olarak gelişen olaylar sonucu meydana gelir. Anksiyete bozukluğu, kafeinli içecek tüketimi, aşırı yorgunluk, kan şekeri düşmesi sonucunda ellerde oluşabilecek geçici titremelere denir.

Psikojenik tremor nedir?

Psikojenik Tremor: Psikolojik nedenlerle ortaya çıkan tremor türüdür. Kişinin dikkati dağıtıldığı zaman, titreme büyük ölçüde kaybolur. Bu kişilerde sıklıkla bir psikiyatrik hastalık bulunur.

Aksiyon tremor Nedir?

Aksiyon tremoru; Kolları yatay konumda tutarken veya hareket sırasında ortaya çıkar. İstirahat tremoru Parkinson hastalığı ve Parkinson plus olarak bilinen hastalıklarda görülürken , aksiyon tremoru Esansiyel tremor hastalığında ve diğer tip tremor hastalıklarında görülür.

Tremor Nedir Nasıl Tedavi Edilir?

Tremor tedavisi için ilk yol ilaç kullanımıdır. İlaç tedavisi sayesinde yaşanan titreme sonlandırılabilir. Fizik tedavi ile kasların hareketleri kontrol altına alınabilir. Kasların kontrolü sağlandıktan sonra titreme yaşanan bölgede iyileşme görülebilir.

Psikojenik bozukluk nedir?

Psikojenik ağrı ise ağır ve uzun süreli olan, doku hasarı bulunmayan ağrı yakınmalarıdır. Psikojenik ağrı da, ağrıları açıklayacak fiziksel hiçbir neden bulunmaz, başımız, sırtımız ya da midemiz ağrıdığında doktora gittiğimizde herhangi bir sebep bulunamaz. Bu durumda sorun psikolojiktir.

Hipokinetik hastalıklar nelerdir?

Hipokinetik hastalıklar olarak da tanımlanabilen hipokineziler arasında yaygın olarak bilinen hastalıkların başında Parkinsonizm (Akinezi / Bradikinezi) gelir. Apraksi, bloke edici tikler, kas katılığı (stiffness), rijidite, donma fenomeni, katapleksi, hipotiroidi gibi rahatsızlıklar, hipokineziler olarak gruplanır.

Psikojenik ne demek?

Psikojenik” kelimesi “fizyolojikten ziyade psikolojik kökenli” anlamındadır. Bu yüzden, bir hasta EOPN geçirdiği zaman, altta yatan psikolojik rahatsızlıklar gerçek fiziksel semptomlara sebep olurlar.