Daye Ez bir CIME ne demek?

İçindekiler:

  1. Daye Ez bir CIME ne demek?
  2. Kürtçe çıma ne demek?
  3. Çıma nedir Denizcilik?
  4. Tekstilde mola ne demek?
  5. Dikiş nedir tıp?
  6. Sintine ne demek?

Daye Ez bir CIME ne demek?

Facebook, tiktok, youtube ve daha birçok içeriğe konu olan aynı zamanda Kürtçe'de günlük hayatta sıkça kullanılan bir ifade olan "Ez bırçime" "Ben açım veya karnım aç" demektir. Ez bırçime ifadesinin örnek kullanımı: "Yadê, nan heyi?

Kürtçe çıma ne demek?

eğer bildiğimiz ç ve ı ile yazılırsa, tekneyi iskele ve\veya diğer gemiye bağlamak için kullanılap ip (halat) anlamına gelen sözcük. kürtçe "niye" anlamındaki sözcük. ...

Çıma nedir Denizcilik?

ÇIMA: Halat, elincesi veya yomaların uç kısmı.

Tekstilde mola ne demek?

Mola terimi Kuna dilinde bluz anlamına gelmesine karşın zamanla, parlak renklerin kullanıldığı ve imgesel bir yaratıcılığa sahip olan bluzun ön ve arka korsaj bölümlerini oluşturan ve mola tekniğinin uygulandığı parçalar için kullanılmaya başlanmıştır.

Dikiş nedir tıp?

Sütür (Fransızcada "souture": "dikiş" sözcüğünün türkçede okunuşundan) veya dikiş; tıbbi yöntemlerde herhangi bir şekilde bozulmuş deri ve damar gibi dokuların bütünlüğünün sağlanması ve iyileşmenin hızlanması amacıyla yapılan işlem.

Sintine ne demek?

Sintine, bir teknenin su hattı altında kalan iç kısmına verilen isimdir. Geminin makine ve kazanlarının bulunduğu kısmın zemininin ve ambar güvertesinin altında kalır. Gemi içinde sızan sularla, makine ve kazan dairelerinden akan yağların depolandığı en altta kalan kısma sintine bölgesi denir.