Neden oyun oyna?

İçindekiler:

  1. Neden oyun oyna?
  2. Oyun ciddi bir iştir kimin sözü?
  3. Milli oyunlar nelerdir?
  4. Oyun sadece çocuklar için midir?
  5. Çocuğun dili oyun mudur?
  6. Oyun çocuğun en önemli işidir kimin sözü?
  7. Oyun oynamak bir çocuğa neler kazandırır?

Neden oyun oyna?

-Oyun oynarken öğreniriz, eğleniriz, arkadaşlarımızla paylaşırız. -Zekamızı geliştirdiği için, arkadaşlarımızla sıkılmadan, kaliteli zaman geçirmek için. -Eğlenmek için, bir şeyler öğrenebilmek için, oyuncakları çok sevdiğimiz için. -Eğlenmek için, oynamayı seviyorum; hayal gücüm genişliyor.

Oyun ciddi bir iştir kimin sözü?

Oysa oyun çocukların baş uğraşı ve en önemli işidir. Düşünür Montaigne'nin yüzyıllar önce belirttiği gibi “Çocukların oyunu, oyun değil, onların en ciddi uğraşıdır.”

Milli oyunlar nelerdir?

Şimdi sırayla öğrenelim:
  • Hora: Trakya.
  • Zeybek: Ege, Güney Marmara, İç ve Batı Anadolu.
  • Teke: Göller Yöresi, Batı Akdeniz.
  • Kaşık Oyunları-Karşılama Bölgesi: Konya Bölümü, Batı Karadeniz, Güney Marmara, Doğu Akdeniz.
  • Horon: Orta ve Doğu Karadeniz.
  • Halay: Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri, İç Anadolu'nun Doğusu.
Daha fazla öğe...•BE

Oyun sadece çocuklar için midir?

Çocuk oyun oynayarak kendini keşfeder, geliştirir, dünyayı tanır ve dünyanın işleyişine uyum sağlamaya çalışır. Oyun çocuğun dilidir, iletişim biçimidir. Duygularını sözel aktarmak için gerekli olan bilişsel gelişimini henüz tamamlamamış olan çocuk için oyun duyguların dışa vurumu olur.

Çocuğun dili oyun mudur?

Oyun, çocuğun yeteneklerini keşfetme, motor becerilerini geliştirme, zihinsel, duygusal ve dil gelişimini sağlama konusunda büyük öneme sahiptir. Çocuk çoğunlukla diğer çocuklarla birlikte oynar. Oyun aynı zamanda çocuklar için sosyalleşme aracıdır. Tek başlarına oynasalar bile kendi kendileriyle konuşurlar.

Oyun çocuğun en önemli işidir kimin sözü?

Oysa oyun çocukların baş uğraşı ve en önemli işidir. Düşünür Montaigne'nin yüzyıllar önce belirttiği gibi “Çocukların oyunu, oyun değil, onların en ciddi uğraşıdır.”

Oyun oynamak bir çocuğa neler kazandırır?

Oyun çocuğun zihinsel ve dil gelişimi açısından da önemlidir. Oyun sırasında diğer çocuklarla sürekli iletişim içinde bulunmak onların dili kullanma becerisini de geliştirir. Diğer yandan çocukların hayal güçlerinin zenginleşmesi için de çok değerlidir. Oyun vasıtasıyla bir çocuk istediği her şey olabilir.