TGS Türkçesi nedir?

İçindekiler:

  1. TGS Türkçesi nedir?
  2. Havalimanı TGS ne demek?
  3. TGS ne yapar?
  4. TGS kime bağlı?
  5. TGS nin Genel Müdürü kim?
  6. Kargo memuru ne iş yapar?
  7. TGS Genel Müdürü kim?
  8. Havas kime ait?
  9. TGS sahibi kimdir?
  10. STA ülkeleri ne demek?
  11. STA anlaşması ne demek?
  12. TGS Genel Müdür Yardımcıları kim?
  13. Türk Hava Yolları yer hizmetleri ne iş yapar?
  14. Terminal memuru ne iş yapar?
  15. Müşteri hizmetleri memuru ne iş yapar?

TGS Türkçesi nedir?

'Turkish Ground Services' "(Yer Hizmetleri A.Ş.)"

Havalimanı TGS ne demek?

Yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services (TGS), Türk Hava Yolları'nın havacılığın yan faaliyetlerini ayrı bir şirket bünyesinde gerçekleştirme amacı doğrultusunda Kasım 2008'de kurulmuştur. Havaş, Türk Hava Yolları ile Mart 2009'da imzaladığı anlaşma kapsamında ise şirketin yüzde 50 oranında ortağı olmuştur.

TGS ne yapar?

TGS, Türk Hava Yolları bünyesinde çalışan bir yer hizmetleri şirketidir. Yer hizmetlerini, Türk Hava Yollarından ayrı şekilde gerçekleştirmektedir. Bir hava yolları şirketinin uçağın dışında vermiş olduğu pek çok hizmet bulunmaktadır. İşte bu hizmetler, TGS tarafından Türk Hava Yolu müşterilerine verilmektedir.

TGS kime bağlı?

Türk Hava Yolları A.O. ve Havaş ortaklığıyla kurulan ve tarihinde sektörde yerini alan TGS Yer Hizmetleri A.Ş.; İstanbul Havalimanı, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya, Adana, İstanbul Sabiha Gökçen, Milas- Bodrum ve Dalaman Havalimanlarında olmak üzere toplam 8 istasyonda, anlaşmalı 194 ...

TGS nin Genel Müdürü kim?

1999 yılında TGS'yi kurmadan önce ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye Tekstil sanayii işverenleri Sendikasında 20 yıl boyunca görev alan Ali Tanrıverdi, TGS Dış Ticaret A.Ş.'nin kuruluşundan bu yana Şirket Genel Müdürü olarak çalışmakta olup halen Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Kargo memuru ne iş yapar?

Uçağa yüklenecek kargoların sayım ve kontrolünün yapılarak uçağa tesliminin sağlanması, gerekli evrakların hazırlanarak Gümrük Md.lüğü'ne teslim edilmesi, uçakla gelen kargoların sayım ve kontrolünün yapılarak ambara teslimi, gümrük işlemlerinin tamamlanması ve nihai alıcıların haberdar edilmesinin sağlanması.

TGS Genel Müdürü kim?

1999 yılında TGS'yi kurmadan önce ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye Tekstil sanayii işverenleri Sendikasında 20 yıl boyunca görev alan Ali Tanrıverdi, TGS Dış Ticaret A.Ş.'nin kuruluşundan bu yana Şirket Genel Müdürü olarak çalışmakta olup halen Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Havas kime ait?

HAVAŞ'IN yüzde 65 hissesine sahip olan TAV Hava Limanları Holding, geri kalan yüzde 35 hisseyi 80 Milyon Euro'ya satın aldı.

TGS sahibi kimdir?

1999 yılında TGS'yi kurmadan önce ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye Tekstil sanayii işverenleri Sendikasında 20 yıl boyunca görev alan Ali Tanrıverdi, TGS Dış Ticaret A.Ş.'nin kuruluşundan bu yana Şirket Genel Müdürü olarak çalışmakta olup halen Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

STA ülkeleri ne demek?

Serbest Ticaret Anlaşması (STA), taraf ülkelerin kendi aralarında gümrük vergisi ve kısıtlamalarını kaldırmaları, ancak üçüncü ülkelere karşı ortak bir gümrük tarifeleri oluşturmamaları, anlaşma dışında kalan üçüncü ülkelere her üye ülkenin kendi milli gümrük tarifesini uygulayabildiği bir ekonomik birleşmedir.

STA anlaşması ne demek?

Taraf ülkelerin kendi arasında gümrük vergisi ile kısıtlamaları kaldırdığı anlaşmaya serbest ticaret anlaşması denir. Aynı zamanda üçüncü ülkeler için ise anlaşma yapan ülkeler, kendi milli gelirleri uygun şekilde gümrük vergisi oluşturabilmektedir.

TGS Genel Müdür Yardımcıları kim?

Yeni atama kararına göre; İstanbul İstasyon Başmüdürü Ali Emre Yıldırım Genel Müdür Yardımcılığı (işletme), İç Mevzuat Müdürü Memduh Saymer Genel Müdür Yardımcılığı ( Satış Pazarlama), Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyon Başmüdürü Mustafa Sedat Kadı İstanbul Havalimanı İstasyon Başmüdürü, Milas-Bodrum Havalimanı İstasyon ...

Türk Hava Yolları yer hizmetleri ne iş yapar?

Yer hizmetleri memuru, uçağın inişinden kalkışına kadar geçen süre içinde yapılan tüm işlemleri gerçekleştirmek ve yolcuların uçağa güvenli bir şekilde geçmesini sağlamakla sorumludur.

Terminal memuru ne iş yapar?

Havaalanlarında check-in (uçuşa kayıt), bilet ve pasaport kontrol, yolcunun uçağa alınması (boarding) sırasında bilet kontrolü, bagaj kabul, ailesinden ayrı uçan çocuklara refakat etmek, engelli yolcuların uçağa rahatça alınması ayrıca kayıp ve hasarlı bagajların tutulması ve iadesi gibi çok yönlü bir hizmet sunar.

Müşteri hizmetleri memuru ne iş yapar?

Daha iyi hizmet süreçleri geliştirmek amacıyla müşteri geri bildirimlerini teknik ve pazarlama ekiplerine iletmek, Müşteri hizmetleri analizleri yapmak ve raporlamak, Müşteri sadakatini tesis etmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirmek, Müşteri bilgi kayıtlarını gizli tutmak.