LED lambayı icat eden bilim insanı kimdir?

İçindekiler:

  1. LED lambayı icat eden bilim insanı kimdir?
  2. Floresan lambalar tasarruflu mudur?
  3. Floresan lambalar ampule göre daha tasarruflu mudur?
  4. Evlerde elektrik tasarrufu sağlamak için kullanılacak ampulleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

LED lambayı icat eden bilim insanı kimdir?

1920'lerde Rusya'da icat edildi ve 1962 yılında Amerika'da pratik olarak uygulanabilen elektronik bir bileşen haline getirildi. Oleg Vladimirovich Losev adlı bir radyo teknisyeni radyo alıcılarında kullanılan diyotların ışık yaydığını fark etti ve 1927 yılında bir Rus gazetesinde LED hakkında buluşlarını yayınladı.

Floresan lambalar tasarruflu mudur?

Floresan lambaların ilk kullanımı 1939 yılında gerçekleşti ve üreticisi General Electric' ti. O günden bu yana normal ampullerle rekabetini sürdürdü. Floresan lambalar her zaman bir adım önde kaldı. Çünkü zamanla elektrik tasarrufu daha önemli bir hale gelmeye başladı ve bu lambalar elektrik tasarrufu sağlıyordu.

Floresan lambalar ampule göre daha tasarruflu mudur?

Ampul floresandan daha az verimlidir çünkü - ampul ve floresan ikisi de elektriği ışığa dönüştürür. Fakat, ampul bu dönüşümü yaparken birçoğunu ısıya dönüştürür. Buna karşılık floresanın ısıya dönüştürdüğü miktar ampulün ısıya dönüştürdüğünden çok daha az olacaktır.

Evlerde elektrik tasarrufu sağlamak için kullanılacak ampulleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Evlerimizde kullandığımız ampuller bu açıdan tasarruflu ampuller olmalıdır. Ampul tasarruf seviyesine göre en fazla enerji tasarrufu yapan ampul tercih edilmelidir. Ampulün aynı zamanda uzun ömürlü olması ve ortam için yeterli boyutta ışık veriyor olması da önemlidir.