Paspartu nedir nasıl yapilir?

İçindekiler:

  1. Paspartu nedir nasıl yapilir?
  2. Paspartu kartonu nedir?
  3. Paspartulu çerçeve ne demek?
  4. Maket kartonu ne demek?
  5. Paspartulu olacak ne demek?
  6. Maket kartonu kaç mm?
  7. Fotoblok maket kartonu nedir?
  8. Paspartu nedir ne işe yarar?
  9. Fotoblok kaç mm?
  10. Fotoblok Kraft nedir?

Paspartu nedir nasıl yapilir?

Paspartu eseri güzelleştirmek ve vurgulamak, derinlik hissi vermek için kullanılır. Paspartu yapımı, aynı dış boyutlara sahip olan kalın bir mukavvayı keserek iç kenarları basılı kağıtla kapatılacak bir pencere açma işidir.

Paspartu kartonu nedir?

Paspartu çerçeve içinde veya tablo olarak bulunan eserlerin daha estetik bir görünüme sahip olması ve merkezdeki fotoğraf ya da sanat çalışmasının daha derin ve odaklı görünmesi için üretilen özel bir karton kağıt türüdür.

Paspartulu çerçeve ne demek?

Paspartu, çerçeve yapılacak olan bir resim veya tablonun daha iyi bir şekilde korunmasını sağlamak ve derinlik katmak amacıyla, eseri bir karton veya mukavva üzerine yerleştirmektir. Ayrıca dokulu ve süet kaplamalı olanları da vardır.

Maket kartonu ne demek?

Maket Kartonu Nedir? Mimari maket ve diorama çalışmalarında yaygın olarak kullanılan maket karton ile istenen her türde maket yapabilmek mümkündür. Modern bir görünüme ve sağlam bir yapıya sahip olan maket kartonu genelde kalın malzemeden üretilir ve bu sayede kolay kolay zarar görmez.

Paspartulu olacak ne demek?

Paspartu (Fransızca: passe-partout: her şeyde geçer), bir fotoğraf veya benzer bir çalışmanın etrafında fon kağıdı ile oluşturulan, çerçeve ile orijinal eser arasındaki ön çerçevedir.

Maket kartonu kaç mm?

MAKET KARTONLARI
CİNSİKALINLIKEBAT
KRAFT MAKET KARTONU1 MM50X70
KRAFT MAKET KARTONU2 MM50X70
SİYAH MAKET KARTONU1 MM50X70
RENKLİ MAKET KERTONU0,7 MM---
3 satır daha

Fotoblok maket kartonu nedir?

Kaliteli siyah kartonlar arasına sıkıştırılmış siyah strafor köpükten üretilmiştir. Kendinden yapışkanlı özelliği sayesinde bir yüzeye monte etmek için arka tarafındaki ince kağıdı kaldırıp istediğiniz yüzeye yerleştirmeniz yeterlidir. Mimari maket ve diorama çalışmalarınızda kullanılır.

Paspartu nedir ne işe yarar?

Paspartu (Fransızca: passe-partout: her şeyde geçer), bir fotoğraf veya benzer bir çalışmanın etrafında fon kağıdı ile oluşturulan, çerçeve ile orijinal eser arasındaki ön çerçevedir.

Fotoblok kaç mm?

Fotoblok 5 mm kalınlığındaki ürünler en yaygın olarak kullanılan modellerdir. Önemli sunumlar, organizasyonlar, fuarlarda kullanılan bu modeller harita ya da özel resimleri basmak için en ideal ürünler arasında kendine yer bulur. Bu fotoblok çeşitleri omurgası kalın olduğundan daha uzun ömürlü ve sağlamdır.

Fotoblok Kraft nedir?

Parlak iki karton katmanının arasına hafif ancak sert bir diğer katman eklenmesiyle üretilen fotoblok, kartona kıyasla çok daha kalın olan, bu nedenle rahat bir çalışma yüzeyi ihtiyacı olanlar tarafından başta ofis işleri olmak üzere pek çok alanda kullanılan bir üründür.