Takma diş hangi maddeden yapılır?

İçindekiler:

  1. Takma diş hangi maddeden yapılır?
  2. Geçici dolgu kolay düşer mi?
  3. Geçici dolgu nasıl çıkarılır?
  4. Geçici dolgu varken sigara içilir mi?

Takma diş hangi maddeden yapılır?

Diş mine, dentin, sement ve pulpadan (Diş özü) oluşur. Mine: vücuttaki en sert maddedir. Dişi en Diştan koruyucu bir katman olarak çevreler. İ çinde sinir hücreleri olmadigi için duyarli degildir. % 97'si kalsiyum tuzlarindan olusur.

Geçici dolgu kolay düşer mi?

Geçici dolgu çok basit bir işlemdir. Normal dolguda kullanılan dolgudan daha yumuşak ve bazen karanfil tadı veren bir yapıya sahiptir. Ancak geçici dolgu uzun süreli kullanılamaz; kırılır, düşer ya da yıpranır. Kişi bu dolguyu uzun süre kullanmayacağından sert bir maddeden değil yumuşak bir maddeden yapılır.

Geçici dolgu nasıl çıkarılır?

Geçici dolgu, diğer seans günü geldiğinde diş hekiminin kontrolünde çıkarılmalıdır. Diş hekimi, geçici dolguya uygulayacağı hafif darbeler ile dolgunun çıkmasını sağlayacaktır. Görüntü olarak diş renginden ayrılması ve dayanıksızlığı sayesinde kısa sürede temizlemeler yapılmaktadır.

Geçici dolgu varken sigara içilir mi?

Diş dolgusu yaptırmanız durumunda dolgunun türüne, uygulanması durumunda yapılan kanal tedavisine ve genel anlamda ağız ve diş sağlığınıza bakarak doktorunuzun verdiği tavsiyelere göre 2 ila 48 saat arası diş dolgusundan sonra sigara içmemelisiniz.