Müstahsil makbuzu nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Müstahsil makbuzu nedir ne işe yarar?
  2. E-müstahsil makbuzu ne zaman düzenlenir?
  3. Müstahsil makbuzu ne demektir?
  4. E-müstahsil iptal edilebilir mi?
  5. E-müstahsil makbuzu nasil iptal edilir?
  6. E SMMM iptal edilir mi?

Müstahsil makbuzu nedir ne işe yarar?

Müstahsil makbuzu, ticari bir belge olarak bilinmektedir. Müstahsil makbuzunun defter tutan çiftçilerin defter tutmayan çiftçilerden aldıkları ürünler için düzenlenmekte olan bir makbuzdur. Hazırlanan belge iki nüshadan oluşmaktadır. Müstahsil makbuzunun orijinali çiftçide kopyası işe işletmecide kalır.

E-müstahsil makbuzu ne zaman düzenlenir?

Hal Kayıt Sistemine bildirim yapma yükümlülüğü bulunan ve komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticareti ile iştigal eden mükellefler, 20 tarihi itibariyle müstahsil makbuzlarını, e-Müstahsil Makbuzu olarak düzenlemek zorundadır.

Müstahsil makbuzu ne demektir?

Defter tutan çiftçilerin veya toptancıların, defter tutmayan çiftçilerden satın aldıkları ürünler karşılığında düzenledikleri ticari belgeye müstahsil makbuzu denir. Çiftçiye imzalatılan belgenin kopyası işletmecide, aslı ise çiftçide kalır..

E-müstahsil iptal edilebilir mi?

E-Arşiv faturaları listeleme ekranında bulunan İşlem butonuna tıklayarak İşlemler sekmesine gelinir. Önemli Not: İptal raporu GİB'e bildirilen e-arşiv yada e-müstahsil için iptal işlemini geri alma işlemi yoktur.

E-müstahsil makbuzu nasil iptal edilir?

Onaylama işlemi sonucu durumu BAŞARILI olan bir makbuz, e-Müstahsil Makbuzları alanındaki sayfanın altında yer alan İPTAL ET butonu ile iptal edilebilir.

E SMMM iptal edilir mi?

Serbest Meslek Makbuzu (SMM) ve e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) iptal edilebilir mi? Evet, hem Serbest Meslek Makbuzunun hem de e-Serbest Meslek Makbuzunun iptali mümkündür.