Hediye kuranda geçiyor mu?

İçindekiler:

  1. Hediye kuranda geçiyor mu?
  2. Eslem Arapca ne demek?
  3. Eslem ismi Türkiye'de kaç tane?
  4. Eslem erkek ismi mi?
  5. Kezbansin demek ne anlama geliyor?
  6. Gökhan ne demek TDK?

Hediye kuranda geçiyor mu?

Hediye ismi kuranda geçiyor mu? Kayıtlarımıza göre Hediye ismi kuranda geçmiyor.

Eslem Arapca ne demek?

Eslem isminin anlamı, Allah'a teslim olan kişi, günahsız ve de çok değerli kimsedir. Çoğu Arapça kökenli isimlerin TDK'da yer almasına karşın, Eslem ismi TDK'da geçmemektedir. Eslem ismini alan(kız, erkek) kişilere; sağlam, dayanıklı ve selametli olan kimse de denmektedir.

Eslem ismi Türkiye'de kaç tane?

Ama biz ismi bulamasak da yine de aşağıda sizin için didikledik. Önce size bir istatistik çıkartalım: ESLEM kelimesi Türkiye'de en çok kullanılan 2472 ad arasında yer almayacak kadar nadir bir isim ve yaygınlık oranı 30.

Eslem erkek ismi mi?

Evet, Eslem anlam itibariyle tamamen bir erkek ismidir aslında. Ülkemizde ise son senelerin popüler kız isimlerinden biri oldu Eslem ne yazık ki. Eslem Arapçadan gelen bir isim. Eslem'in anlamını tam olarak kavrayabilmek için, biraz Arapça dil bilgisine sahip olmak gerekir o yüzden.

Kezbansin demek ne anlama geliyor?

Kezban ismi sözlüklerde ve birçok yerde ev hamını anlamına gelmektedir. Farsça bir kelimedir. Ked-bânû kelimesinin Türkçeleşmiş şeklidir. ... "Kedban" kelimesi Türkçe karşılığı ev hanımı manasına gelmektedir.

Gökhan ne demek TDK?

Gökhan isminin anlamı eski Türkçeye dayanmaktadır. Gökhan tam olarak eski Türkçede gök Tanrısı olarak adlandırılmaktadır. Göklerin en büyüğü göklerin hakanı anlamlarına gelmektedirler.