Harici olarak kullanılır ne demek?

İçindekiler:

  1. Harici olarak kullanılır ne demek?
  2. Haricinde ne anlama gelir?
  3. Geceleri haricen kullanılır ne demek?
  4. Mümessil ne anlama gelir?
  5. Onun haricinde ne demek?
  6. Laptop ekran kartı paylaşımlı ne demek?
  7. Laptop ekran kartı Hafızası Paylaşımlı ne demek?
  8. Ilaçlarda haricen kullanılır ne demek?

Harici olarak kullanılır ne demek?

Harici kullanım için ne demek? Dıştan, dışarıdan manalarına gelir. Krem ve merhem, fitil vb. ilaçların üzerinde "haricen kullanılır" yazar. Bu ilacın ağızdan alınmaması gerektiğini dışardan kullanılacağını belirten bir uyarıdır.

Haricinde ne anlama gelir?

Bir şeyin sınırları dışında kalan yer, dış, dışarı: “Hâric-i vatan: Vatan dışı yer.” İstanbul kendi hâricinde, hatta muhâsarada kalan bir şehirde bile belki hiçbir vakit bu kadar çok anılmamıştır (Rûşen E. Ünaydın).

Geceleri haricen kullanılır ne demek?

Haricen kullanılır ne anlama gelir? Dıştan, dışarıdan manalarına gelir. Krem ve merhem, fitil vb. ilaçların üzerinde "haricen kullanılır" yazar. Bu ilacın ağızdan alınmaması gerektiğini dışardan kullanılacağını belirten bir uyarıdır.

Mümessil ne anlama gelir?

Mümessil, hak ve görev bakımından birinin veya bir topluluğun adına davranan kimse, temsilci. Ticari mümessil, ticari biçimde işletilen bir kurumu, sahibi tarafından işleri yönetme, temsil etme ve kurumun imzasını kullanarak vekil sıfatı ile imza atmak üzere kendisine izin verilen ve yetkili kılınan kimsedir.

Onun haricinde ne demek?

Örneğin onun haricinde neler yapıyorsun? (İş,meslek gibi) İngilizce anlamıyla without it/he/she diyebiliriz. Örnek: Bu geziye onun(o kişi)haricinde herkes katılıyor. Ahmet onun(o işin) haricinde her işi yaptı.

Laptop ekran kartı paylaşımlı ne demek?

Paylaşımlı (Onboard) ekran kartları, işlemcide yer alan ve RAM ile beslenen grafik arabirimleridir. Paylaşımlı ekran kartları, her ne kadar paylaşımsız ekran kartlarına oranla düşük performansa sahip olasalar da günümüzde CS:GO, LoL ve Dota 2 benzeri oyunları rahatlıkla oynatabilmektedir.

Laptop ekran kartı Hafızası Paylaşımlı ne demek?

Paylaşımlı ve paylaşımsız. Paylaşımsız ekran kartı kendini sadece ekran kartına ayırır ve kart üzerinde sadece kendisine ait bellek barındırır. Paylaşımlı ekran kartı ise belleği RAM'den faydalanır. Bu şekilde ise sistem belleğini azaltmış olur.

Ilaçlarda haricen kullanılır ne demek?

Dıştan, dışarıdan manalarına gelir. Krem ve merhem, fitil vb. ilaçların üzerinde "haricen kullanılır" yazar. Bu ilacın ağızdan alınmaması gerektiğini dışardan kullanılacağını belirten bir uyarıdır.