Kuranda Allah nelere yemin ediyor?

İçindekiler:

  1. Kuranda Allah nelere yemin ediyor?
  2. Mübhematül Kuran ne demek?
  3. Fedailül Kuran ne demek?
  4. Kuran Kerim ne uzerine yemin edilmistir?
  5. Kuran'da Allah'ın zatına yemin edilmiş midir?
  6. Allah'a kasem ne demek?
  7. Müteşabihul Kuran ne demektir?

Kuranda Allah nelere yemin ediyor?

Allah Kur'an-ı Kerim'de, kendi yüce ismi üzerine, resullere, Kur'an'a, meleklere, kıyamet gününe ve tabiattaki önemli varlıklara yemin etmiştir. ... Örneğin; Şems suresi 1-7. ayetlerinde, gök cisimleri, onların işleyiş mükemmelliği, insan ve onu yaratan üzerine yemin edilmiştir: “Ant olsun güneşe ve parıltısına.

Mübhematül Kuran ne demek?

“Mübhemâtü'l-Kur'ân”, klasik tefsir usûlünde Kur'an'da kapalı bırakılan, diğer bir deyişle açıkça anlaşılmayan bazı kelimeleri konu edinen bir ilim dalı şeklinde tarif edilmiştir. ... Şia'ın bu konuda en sık başvurduğu Kur'ânî veriler ise, değişik anlamlar yüklemeye müsait olan mübhem kelimeler olmuştur.

Fedailül Kuran ne demek?

Kur'ân-ı Kerîm'in üstünlüklerini, onun tamamını veya bazı sûre ya da âyetlerini öğrenip okuyan, öğreten, dinleyen, ezberleyenlerle hükümlerine göre amel edenlerin kazanacağı sevapları, bazı sûre yahut âyetlerinin şifalı oluşuna dair âyet ve hadislerde verilen bilgileri ifade etmek üzere İslâmî kaynaklarda genellikle " ...

Kuran Kerim ne uzerine yemin edilmistir?

Kur'an'da kalem üzerine yemin edilmiştir. Kalem suresinde: "Nûn. (Ey Muhammed) Andolsun kaleme ve satır satır yazdıklarına ki, sen Rabbinin nimeti sayesinde, bir deli değilsin." İfadesi geçmektedir.

Kuran'da Allah'ın zatına yemin edilmiş midir?

Anlaşılması ve Tercüme Edilmesi,” Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 46 (2014), ss.37-68. Kur'an'daki yeminler incelendiğinde görülecektir ki Allah'ın zatına yemin edildiği gibi Allah'ın dışındaki varlıklara, yani yaratılmışlara da yemin edilmiştir.

Allah'a kasem ne demek?

KASEM Bir şeyi yapmak veya yapmamak üzere Allah'ın ismini vererek söz vermek anlamına gelir. (bk.

Müteşabihul Kuran ne demektir?

Müteşâbih (Arapça: متشابه), "Muhkem" (Mânası açık) olmayan Kur'ân âyetleri ve bazı benzer şekildeki hadisler; Kur'ân-ı Kerîm âyetleri ve hadislerin mecazî mânalara gelen ifadeleri "Müteşabih" olarak adlandırılmaktadırlar. Arapça bir sıfat olan ("Müteşâbih", Arapça: متشابه) kelimesi "benzeşen" demektir.