Izleme sınavı ne demek?

İçindekiler:

  1. Izleme sınavı ne demek?
  2. Izleme araştırması nedir?
  3. Izleme ve değerlendirme ne demek?
  4. Süreç odaklı değerlendirme nedir?
  5. Süreç değerlendirmesi nedir?
  6. Ölçme Teknikleri Nelerdir?
  7. Pilot Değerlendirme Nedir?
  8. Uzman değerlendirmesi kapsamında geliştirilmekte olan ürün hakkında kimlerden bilgi toplanır?

Izleme sınavı ne demek?

Bu talimatta TEOG yerine yapılacak sınavın adının Milli İzleme Sınavı (MİS) olduğu görüldü. Ölçme Değerlendirme Uygulamalarını İzleme, Araştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında geliştirilecek sınav ilk kez 5. sınıflara aralık ayında uygulanacak.

Izleme araştırması nedir?

1. Belli bir izlencenin ya da öğrenimin etki derecesini anlamak amacıyla o izlence ya da öğrenimi tamamlayanların durumlarını saptamak üzere yapılan araştırma. 2. Bir danışma hizmetinden bir süre sonra bu hizmetin ne derece etkili olduğunu anlamak için ilgili öğrenciye ilişkin bilgi toplama.

Izleme ve değerlendirme ne demek?

İzleme ve değerlendirme, proje ve programların her bir bileşeni ile ilgili bilgi sağlanması, bu bilginin proje ile ilgili taraflara dağıtımı ve elde edilen verilerin, mevcut proje ve programın daha sonraki dönemlerini ya da ileride oluşturulacak proje ve programları etkileyecek karar alma süreçlerinde kullanılmasıdır.

Süreç odaklı değerlendirme nedir?

Süreç devam ederken yetersizliğin erken tanınması, eksik alanların tespiti, problemin çözümünü ve telafisini kolaylaştırır. ... Süreç odaklı değerlendirmeler ( portfolyo, performans, proje, kavram haritaları vb.) yapılmadan sonuç odaklı değerlendirmeler (yazılılar, testler vb.) istenilen neticeyi vermeyecektir.

Süreç değerlendirmesi nedir?

2. Süreç (Biçimlendirici) değerlendirmesi (Formative Assessment): Öğretim esnasında yani süreç içerisinde öğrencilerin öğrenmedeki güçlüklerini tespit etmek, eksikleri görmek ve gerekli düzeltmeleri yaparak öğretim sürecini daha faydalı hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen değerlendirme türüdür.

Ölçme Teknikleri Nelerdir?

sıklıklarına göre kullandıkları ölçme-değerlendirme teknikleri ortalamalarına göre sırasıyla; sözlü, performans ödevi, gözlem, drama, proje ödevi, çoktan seçmeli soru-kısa cevaplı maddeler, öz değerlendirme, açık uçlu soru, tartışma, görüşme, portfolyo, kavram haritası, deney, rubrik, grup değerlendirme, poster, akran ...

Pilot Değerlendirme Nedir?

Pilot Değerlendirme Öğrencilerin, öğretim materyallerinde başarılı olabilmesi için gerekli ön koşul bilgi ve becerilere sahip olup olmadığını belirlemek için hazırlanan giriş davranışları testi uygulanır. Materyalde öğretilecek bilgi ve becerilerle ilgili hazırlanan ön test uygulanır. ... Son test uygulanır.

Uzman değerlendirmesi kapsamında geliştirilmekte olan ürün hakkında kimlerden bilgi toplanır?

Uzman Değerlendirmesi: Öğretim tasarımcıları, öğretmenler ve konu ile ilgili bilgisi olan uzmanlardan geliştirilmekte olan ürün hakkında bilgi toplanır.