Tebligat kime teslim edilir?

İçindekiler:

  1. Tebligat kime teslim edilir?
  2. Eve gelmeyen tebligat nereye gider?
  3. Tebligat hangi adrese yapılır?
  4. Usulsüz Tebligatın ortaya çıkması için öncelikli koşul nedir?
  5. Tebligat nereden bakılır?

Tebligat kime teslim edilir?

Tebligat yapılacak kişinin otel, hastane, fabrika, okul, resmi veya özel daire gibi kolayca ulaşılamayan yerlerde bulunması halinde tebligatı o yeri idare eden veya muhatabın bulunduğu kısmın amiri temin eder.

Eve gelmeyen tebligat nereye gider?

Mahkeme, savcılık, icra müdürlüğü gibi resmi kurum ve kuruluşlar tarafından gönderilen tebligatlarda, ya da trafik cezalarında posta geldiğinde adreste kimsenin olmaması halinde, postacı kapıya haber verme kağıdı yapıştırır, evrakı da mahalle muhtarına bırakır. Bu tebligatlar geçerlidir.

Tebligat hangi adrese yapılır?

Tebligat, TebK. hükümlerine göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü veya memur vasıtasıyla yapılır. Asıl olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ile yapılmasıdır.

Usulsüz Tebligatın ortaya çıkması için öncelikli koşul nedir?

Ancak bunun için bazı şartlar öngörülmüştür. Bunlar: Tebligatı alacak kişinin muhatap ile aynı konutta yaşaması gerekir (Komşu veya bina görevlisi aynı konutta oturan kişi sayılmayacaktır. Bu kişilere tebligat yapılması tebligatın usulsüz olması sonucunu doğurur.)

Tebligat nereden bakılır?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.