CMK 100 3 maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. CMK 100 3 maddesi nedir?
  2. CMK 100 katalog suçlar nelerdir?
  3. CMK 101 madde nedir?
  4. CMK 108 3 maddesi nedir?
  5. CMK 109 3 A maddesi neyi ifâde eder?
  6. Katalog suçlar nelerdir?
  7. Katalog suçlar hangi suçlardır?
  8. 108 5 maddesi nedir?
  9. CMK 108 1 maddesi nedir?
  10. CMK 109 3 A kararı nedir?
  11. CMK 109 3 maddesi nedir?
  12. Anayasal düzene karşı işlenen ve örgütlü suçlar nelerdir?
  13. Katalog suç mu?
  14. Nitelikli dolandırıcılık katalog suç mu?

CMK 100 3 maddesi nedir?

CMK'nın 100. maddesinin (3) numaralı fıkrasında sayılan suçlardan birisinin söz konusu olması, tutuklama nedeni için tek başına yeterli değil- dir. Bu suçlardan birisinin işlendiği hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı varsa, ancak tutuklama nedeninden söz edilebilir.

CMK 100 katalog suçlar nelerdir?

Kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması halinde ceza muhakemeleri kanununa göre aşağıda yer alan katalog suçlar tutuklama nedeni olarak kabul edilir.
  • İnsanlığa karşı işlenen suçlar ya da soykırım.
  • Kasten adam öldürme suçu.
  • Silahla kasten yaralama.
  • İşkence.
  • Cinsel saldırı
  • Çocuğa cinsel istismar.
Daha fazla öğe...

CMK 101 madde nedir?

(1) Soruşturma evresinde şüphelinin tutuklanmasına Cumhuriyet savcısının istemi üzerine sulh ceza hâkimi tarafından, kovuşturma evresinde sanığın tutuklanmasına Cumhuriyet savcısının istemi üzerine veya re'sen mahkemece karar verilir.

CMK 108 3 maddesi nedir?

(3) Hâkim veya mahkeme, tutukevinde bulunan sanığın tutukluluk hâlinin devamının gerekip gerekmeyeceğine her oturumda veya koşullar gerektirdiğinde oturumlar arasında ya da birinci fıkrada öngörülen süre içinde de re'sen karar verir.

CMK 109 3 A maddesi neyi ifâde eder?

Yalnız başına tutuklama, hâkimi, şüpheli veya sanık hakkında ya bütünüyle hürriyetten yoksunluğa ya da tam serbest bırakmaya mecbur kılan bir tedbirdir; adı geçenler ya bir yere kapatılacaklar veya tam serbest kalacaklardır.

Katalog suçlar nelerdir?

Katalog suçlar hangileri?
  • Kasten Öldürme.
  • İntihara Yönlendirme.
  • Göçmen Kaçakçılığı
  • İnsanlığa Karşı Suçlar ve Örgütlü İşlenmesi.
  • Çocukların Cinsel İstismarı
  • Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırma.
  • Düşmanla İşbirliği Yapmak.
  • Devlet Güvenliğine veya Anayasal Düzene Karşı Suçları İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma.
Daha fazla öğe...

Katalog suçlar hangi suçlardır?

Katalog suçlar 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda bazı koruma tedbirlerinin uygulanabileceği sınırlı sayıdaki suç listelerine denir. Özellikle tutuklama nedenleri için katalog suçlar büyük önem taşır. CMK 100/3 düzenlemesinde listelenmiş olarak katalog suçlar yer alır.

108 5 maddesi nedir?

Tekerrür ve Mükerrirlere Özgü İnfaz Rejimi Maddesinde ayrıntılı bir şekilde düzenlenmiştir. 5275 sayılı İnfaz Kanunu'nun 108. maddesine göre; 1- Tekerrür hâlinde işlenen suçtan dolayı mahkûm olunan; ... 5- Tekerrür dolayısıyla belirlenen denetim süresinde, koşullu salıverilmeye ilişkin hükümler uygulanır.

CMK 108 1 maddesi nedir?

“1) Soruşturma ve kovuşturma evrelerinin her aşamasında şüpheli veya sanık salıverilmesini isteyebilir. Şüpheli veya sanığın tutukluluk hâlinin devamına veya salıverilmesine hâkim veya mahkemece karar verilir. Ret kararına itiraz edilebilir.

CMK 109 3 A kararı nedir?

Bir suç sebebiyle yürütülen soruşturmada, 100 üncü maddede belirtilen tutuklama sebeplerinin varlığı halinde, şüphelinin tutuklanması yerine adlî kontrol altına alınmasına karar verilebilir. ...

CMK 109 3 maddesi nedir?

Yurt dışına çıkma yasağı, CMK 109/3-b(a) bendinde düzenlenmiştir. Yurt dışına çıkış yasağı ile şüpheli veya sanıkların yurt dışına çıkmalarına yasak konulabilmesi yükümlülüğü kabul edilmiştir. Bir kimsenin yargılanabilmesi için kanunun gösterdiği istisnalar hariç sanığın duruşmaya gelmesi bir zorunludur.

Anayasal düzene karşı işlenen ve örgütlü suçlar nelerdir?

Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, şunlardır:
  • Anayasayı İhlal Suçu.
  • Cumhurbaşkanına Suikast ve Fiili Saldırı Suçu.
  • Yasama Organına Karşı Suç
  • Hükümete Karşı Suç
  • Hükümete (Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine) Karşı Silahlı İsyan Suçu.

Katalog suç mu?

Özellikle tutukluluk için karine teşkil eden bu suçlar uygulamada sıklıkla tutuklama gerekçesi olarak gösterilmektedir. Katalog suçlar 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda bazı koruma tedbirlerinin uygulanabileceği sınırlı sayıdaki suç listelerine denir.

Nitelikli dolandırıcılık katalog suç mu?

TCK 157. maddeye göre şu anda nitelikli dolandırıcılık katalog suç değil. ... Failin kendisini polis, hâkim, savcı, banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması, bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi de nitelikli dolandırıcılık sayılacak ve en az 4 yıl hapis cezası verilecek.