Kumbara kelimesinin anlamı nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Kumbara kelimesinin anlamı nedir kısaca?
  2. Kumbara ne demek TDK?
  3. Kumbara ne demek kökeni?
  4. Kumbara hangi dil?
  5. Para ne demek?
  6. Şifreli Kumbara kaç TL?
  7. Kumbara ne için kullanılır?
  8. Para kelimesinin kökü nedir?
  9. Türkiye iş Bankası Kumbara nasıl alınır?
  10. Kumbara ne işe yarar neden kumbara kullanırız?
  11. Sabır Kumbarası nedir?
  12. Eski Türkçe para ne demek?
  13. Para ne anlama gelmektedir?

Kumbara kelimesinin anlamı nedir kısaca?

1. Para biriktirmeye yarayan, mâden, toprak veya plastikten delikli küçük kap: Elbiseye vereceğinden artanını kumbarada saklarsın (Ahmed Midhat Efendi).

Kumbara ne demek TDK?

1. isim Para biriktirmek için kullanılan, bozuk veya kâğıt para atılan deliği olan, metal, toprak, plastikten yapılmış küçük kap. 2. isim, tarih Humbara.

Kumbara ne demek kökeni?

Türkçedeki kumbara sözcüğünün kökenleri, ilginç bir şekilde, eski bir savaş aletine kadar uzanmaktadır. ... Sözcüğün kökeni Farsça olup, "küçük küp" anlamına gelmektedir. "Humbara" sözcüğü zamanla, halk dilinde "kumbara"ya dönüşmüştür.

Kumbara hangi dil?

Farsça χumbare خمبره "küçük küp" sözcüğünden alıntıdır. humbara maddesine bakınız.

Para ne demek?

Para, üretici ve tüketicilerin piyasalarda karşılaşarak alış veriş yapabilmelerini sağlayan değişim aracıdır. Bilimsel olarak para, devletçe bastırılan, mal ve hizmet satın alma gücü olan ve herkes tarafından kabul gören bir mübadele (değişim) aracıdır.

Şifreli Kumbara kaç TL?

Şifreli ATM Kumbara 74.90 TL - TahtakaleToptanTicaret.com.

Kumbara ne için kullanılır?

Kumbara, para biriktirmek için kullanılan, metal, seramik, porselen, plastik vb. maddelerden yapılan, üzerinde para atılacak bir deliği (bazı çeşitlerinde banknotlar için yuvarlak delik) ve altında içini boşaltmak için kullanılan çoğu zaman kilitli kapağı bulunan değişik biçimlerde üretilmiş küçük kutucuk.

Para kelimesinin kökü nedir?

Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) pārak "ödül, borç (ödenen şey)" sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Avesta (Zend) dilinde pāra "borç" sözcüğü ile eş kökenlidir. Avestaca sözcük Avesta (Zend) dilinde par- "ödemek, eşdeğerini vermek" fiilinden " önekiyle türetilmiştir.

Türkiye iş Bankası Kumbara nasıl alınır?

Dijital Kumbara'yı, İşCep kullanan İş Bankası müşterileri şubelere başvurarak çocukları için alabiliyor. Dijital Kumbara'nın kullanılmaya başlanması için İşCep kullanıcısı anne veya babanın çocukları adına vadesiz TL hesabı ve vadeli kumbara hesabı açması yeterli oluyor.

Kumbara ne işe yarar neden kumbara kullanırız?

Kumbara, para biriktirmek için kullanılan, metal, seramik, porselen, plastik vb. maddelerden yapılan, üzerinde para atılacak bir deliği (bazı çeşitlerinde banknotlar için yuvarlak delik) ve altında içini boşaltmak için kullanılan çoğu zaman kilitli kapağı bulunan değişik biçimlerde üretilmiş küçük kutucuk.

Sabır Kumbarası nedir?

Geleneksel Eyüp Oyuncakları arasında yer alan çömlek oyuncaklardan biridir. Sabır Kumbarası denmesinin sebebi içine atılan paranın içinden çıkartılması için kumbaranın kırılması gerekmesindendir. Eyüp Oyuncaklarını ve Eyüp Çömlekçiliğini simgeleyen oyuncaklardandır.

Eski Türkçe para ne demek?

akçe / اٰقْچَه Eski bir para birimi.

Para ne anlama gelmektedir?

1.1.3.1. Para; üretim ve değişim konusu olan çeşitli mal ve hizmetlerin hesaplanmasında ortak bir ölçü, bir hesap birimidir. Ortak değer ölçüsü olarak para; mal ve hizmetin ne kadar para birimi karşılığında el değiştireceğini gösterir ki bu da o mal ve hizmetin fiyatını belirler.