Nevşehir'de ata binmek ne kadar?

İçindekiler:

  1. Nevşehir'de ata binmek ne kadar?
  2. Kapadokya atlar Diyarı nerede?
  3. Güzel atlar diyarı ne demek?
  4. Güzel atlar Diyari neresi?
  5. Kapadokya'ya neden güzel atlar diyarı denir?

Nevşehir'de ata binmek ne kadar?

Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerde olan doğası ile iç içe olarak keyifli ve heyecanlı bir deneyim yaşamak isteyenlerin bir numaralı tercihi olan Kapadokya 2 saatlik at turu ile bölgenin tarihi dokusu içerisinde keyifli bir zaman geçirerek güzel anılar biriktirebileceğiniz unutulmaz bir yolculuğa çıkacaksınız. 1 Saati ...

Kapadokya atlar Diyarı nerede?

Beyaz atlar diyarı olarak da adlandırılan bu büyülü bölge eşsiz güzelliğiyle yerli ve yabancı pek çok kişinin yıl boyunca ziyaret ettiği bir yer. Balon turlarının da bu görselliği zenginleştirdiği yadsınamaz bir gerçek. Yozgat, Kayseri ve Aksaray'a komşu olan bu bölge Nevşehir il sınırları içerisinde yer alıyor.

Güzel atlar diyarı ne demek?

Kapadokya'nın; Peribacaları ile ünlü olması sebebiyle, genellikle anlamının peribacaları ya da benzer bir şey olduğu düşünülse de, aslen adı, Persçe bir kelime olan “Katpatuka” orijinal isminden günümüze bu şekilde evrilmiştir ve “güzel atlar ülkesi” manasına gelmektedir.

Güzel atlar Diyari neresi?

Adı eski çağlarda “güzel atlar ülkesi” anlamına gelen Kapadokya bölgesi, peribacaları olarak adlandırılan yeryüzü şekillerinin Türkiye'deki en önemli adresi. Kapadokya Pers İmparatorluğu zamanında volkanik dağların arasına kurulmuş.

Kapadokya'ya neden güzel atlar diyarı denir?

Persler tarafından kurulmuş, korunmuş ve sınırları genişletilmiş Kapadokya krallığı döneminde bölgede son derece güzel ancak bir o kadar da vahşi atlar bulunması ve bu durum dönemin meşhur olaylarından olmasından kaynaklı, Persçe'de Kapadokya krallığı topraklarına KATPATUKA yani Güzel Atlar Ülkesi denildiği ...