ATV motor nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. ATV motor nasıl çalışır?
  2. Atv kaç kilo?
  3. ATV devrilir mi?
  4. UTV ne kadar yakar?
  5. Atv'ler en fazla kaç basar?

ATV motor nasıl çalışır?

ATV (İngilizce: All Terrain Vehicle). ATV motorlar, tüm arazi ve hava koşullarında çalışmak üzere tasarlanmış, 3 ve 6 tekerlekli modelleri de olmasına rağmen daha çok 4 tekerlekli olarak üretilen, tek ya da çift kişilik kapasitelere sahip, benzinli içten yanmalı motorlar ile çalışan araçlardır.

Atv kaç kilo?

ATV Motor Modelleri ve Özellikleri ATV motorlar, kg arasında değişen ağırlıklara sahiptir. İki kişilik veya tek kişilik ATV motor modelleri, sağlam ve kıvrak tasarımlarıyla yüksek hızda bile mükemmel sürüş konforu sunar.

ATV devrilir mi?

ATV benim uzman olduğum bir araç türü değil ancak kendi deneyimlerime göre söyleyebilirim; kolay devrilebilen bir motor. Özellikle hız yapıldığı zaman güvenilir değil. Motor olarak çok güçlü özellikte olanları var. Ayrıca çok yüksek sürate de çıkabiliyorlar.

UTV ne kadar yakar?

Piyasadaki en kuvvetli araçlar saatte 140 km hızın üzerine kadar çıkabiliyor. Ortalama bir UTV aracının ağırlığı ise 500-600 kg arasında değişiyor. Türkiye'de UTV kullanımı ATV'ler kadar yaygın değil.

Atv'ler en fazla kaç basar?

Daha büyük olan bu motor, boyutları ATV 150 ile aynı olan aracın maksimum gücünün 9,24 beygire, hızının da 55 kilometreye çıkabilmesni sağlıyor. ATV 180'in boş ağırlığı 165, taşıyabildiği yük kapasitesi ise 255 kilogram olarak belirtiliyor.