Pırlanta kesimleri ne demek?

İçindekiler:

  1. Pırlanta kesimleri ne demek?
  2. Markiz kesim pırlanta nedir?
  3. Cushion kesim ne demek?
  4. Pırlantada F renk ne demek?
  5. Prenses kesim yüzük ne demek?

Pırlanta kesimleri ne demek?

Pırlantanın kesimi dendiğinde insanlar genellikle pırlantanın şeklini düşünürler. Ancak şekil, pırlantanın görünüşünü (yuvarlak kesim pırlanta, kalp kesim pırlanta, damla kesim pırlanta gibi) ifade etmektedir. Kesim ise pırlantanın kesim oranları, simetrisi ve parlaklığı sağlama durumunu ifade etmektedir.

Markiz kesim pırlanta nedir?

Markiz Kesim (Marquise Cut); Biçiminden dolayı, parmağı daha ince ve uzun gösterir; pırlantanın daha büyük görünmesini sağlar. Damla Kesim (Pear Cut); Yüzüklerden ziyade diğer modellerde sıklıkla kullanılan damla kesim, farklı ve ihtişamıyla büyüleyici niteliktedir.

Cushion kesim ne demek?

Adından da anlaşılacağı gibi, Cushion Cut yani yastık kesimi, yastığa benzer yuvarlak köşeli kare veya dikdörtgen bir şekildir. ... Yastık kesim eski Avrupa Kesimi(old european cut) ve modern oval şekil arasında bir haç olarak tanımlanabilir.

Pırlantada F renk ne demek?

Pırlanta renk skalasında bulunan F pırlanta ekstra beyaz pırlanta sınıfında en yüksek olan pırlantadır. ... Ayrıca fiyat bakımından D ve E renk pırlantaya göre daha uygun olduğu için ekstra beyaz pırlanta sınıfında bulunan pırlantaların en çok tercih edilen modelidir.

Prenses kesim yüzük ne demek?

Prenses kesim pırlanta, yuvarlak kesim pırlantadan sonra en popüler kesimdir. Parlaklığı ve eşsiz kesimi onu evlilik yüzüğü seçimlerinde favorilerden biri yapar. Prenses kesim pırlanta sivri kenarlara sahiptir ve şekli genellikle karedir.