TÜBİTAK hangi bölümlere burs veriyor?

İçindekiler:

  1. TÜBİTAK hangi bölümlere burs veriyor?
  2. TÜBİTAK bursu kaç ay veriliyor?
  3. TÜBİTAK Yüksek Lisans bursu kaç TL?
  4. TÜBİTAK yurtdışı bursu ne kadar?
  5. Tübitak Temel Bilimler Bursu kaç TL?
  6. KYK bursu alanlar TÜBİTAK bursu alabilir mi?
  7. Tübitak Postdoc bursu ne kadar?
  8. TÜBİTAK bursu hangi durumlarda kesilir?
  9. Tübitak Temel Bilimler Bursu nedir?
  10. Araştırma Görevlisi TÜBİTAK bursu alabilir mi?

TÜBİTAK hangi bölümlere burs veriyor?

felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden herhangi birinde çift anadal programı (ÇAP)'nda örgün öğrenim gören öğrencilere lisans bursu verilir.

TÜBİTAK bursu kaç ay veriliyor?

2.2. Ödemeler, GYK'nın kararıyla, peşin veya geriye dönük olarak ve iki ya da üçer aylık dönemler halinde yapılabilir. Burs süresi, normal eğitim-öğretim süresinin sonuna kadardır. Çift anadal programına kayıtlı öğrenciler için normal eğitim-öğretim süresine ek 1 yıl süre verilir.

TÜBİTAK Yüksek Lisans bursu kaç TL?

Tam burs miktarı yüksek lisans bursiyeri için 1.000 TL/Ay ve doktora bursiyeri için 1.800 TL/Ay'dır.

TÜBİTAK yurtdışı bursu ne kadar?

Burs miktarı aylık en fazla 1.800 ABD doları (Avrupa ülkeleri için en fazla 1.400€) olup, ödemeler üçer aylık dönemlerde yapılır. Gidiş-dönüş yol giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanır. Başvuru Dönemi: Yılda 2 dönem başvuru alınmaktadır.

Tübitak Temel Bilimler Bursu kaç TL?

ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde sıralamada 5.001 (beş bin bir) ile 10.000 (on bin) kişi arasında yer alarak üniversitelerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden birine yerleşenlere aylık 1.000 (bin) TL burs verilecektir.

KYK bursu alanlar TÜBİTAK bursu alabilir mi?

Üniversite sınavında ilk 25 bine giren öğrencilerin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bursu kazanmaları halinde, Kredi Yurtlar Kurumu burslarının da kesilmeyeceğinin altını çizen Işık, başarı bursunu engelleyecek bir duruma müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Tübitak Postdoc bursu ne kadar?

Bu program kapsamında verilen destekler aşağıdaki gibidir. + Araştırma bursu (Tam Burs: 6.000 TL/aylık, Kısmi Burs: 1.600 TL, + Araştırma desteği (En fazla 60.000 TL), + Danışmanlık ücreti: 1.000 TL / Rapor Dönemi.

TÜBİTAK bursu hangi durumlarda kesilir?

Burs almakta iken TÜBİTAK'ta veya bağlı birimlerinde çalışmaya başlayanların bursları, işe başladıkları ay itibariyle kesilir. ... TÜBİTAK'ta veya bağlı birimlerinde işe başladığından ötürü bursu kesilip de bursiyerlik süreleri dolmadan işten ayrılanların bursları tekrar başlatılmaz.

Tübitak Temel Bilimler Bursu nedir?

Detaylı bilgi için tıklayınız. Bu programın amacı; yurt içinde başarılı öğrencilerin temel bilimlere yönelimini teşvik etmek, bilim olimpiyatları ve proje yarışmalarında başarılı olmuş öğrencileri desteklemek ve bu öğrencilerin farklı alanlarda da birikim kazanmasını sağlamak için lisans eğitim bursu vermektir.

Araştırma Görevlisi TÜBİTAK bursu alabilir mi?

Türkiye'deki yüksek öğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimlerine devam etmekte olan "öğrenciler" veya öğrenci statüsündeki "Araştırma Görevlileri" ile doktora sonrası araştırmacılar bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler. ... Öğrencinin sınıfta kalması durumunda bursu kesilir.