Eğerhata formülü ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Eğerhata formülü ne işe yarar?
  2. If Error ne işe yarar?
  3. Excelde #değer hatası nedir?
  4. Sıfıra bölünme hatası nedir?
  5. Iserror formülü ne işe yarar?
  6. Excel formül yazmaya çalışmıyor musunuz?
  7. SAYI 0 ne demek?
  8. Düşeyara neden yok hatası verir?
  9. Excel programında değer hatası hangi durumda ortaya çıkar?
  10. Herhangi bir sayı sıfıra bölünür mü?
  11. Böl 0 hatası neden olur?
  12. Ehatalıysa ne demek?
  13. Eğer komutu nasıl kullanılır?
  14. Eğersay formülü nedir?
  15. Sayı bölü sıfır nedir?
  16. Excel yok hatası nedir?

Eğerhata formülü ne işe yarar?

EĞERERROR işlevini formülde hataları yakalama ve işleme için kullanabilirsiniz. EĞERERROR işlevi, bir formül hata değerlendiriyorsa belirttiğiniz bir değeri döndürür; aksi takdirde, formülün sonucu verir.

If Error ne işe yarar?

Eğerhata işlevi, kullandığınız formül bir hatayı değerlendirir döndürürse, belirttiğiniz bir değeri verir; aksi takdirde, formülün sonucunu verir. = IFERROR(değer, eğer_hataysa_değer) şeklindedir. Burada; Değer Hatayı denetleyen bağımsız değişkendir.

Excelde #değer hatası nedir?

#DEĞER, Excel'in "Formülünüzün yazımıyla veya başvuruda bulunduğunuz hücrelerle ilgili bir hata var." anlamında kullandığı bir ifadedir. Hata çok geneldir ve tam nedenini bulmak zor olabilir.

Sıfıra bölünme hatası nedir?

Microsoft Excel, bir sayı sıfırla (0) bölündüğünde #BÖL/0! ... hatasını gösteriyor. Bu hata, =5/0 gibi basit bir formül girdiğinizde veya bir formül, bu resimde de gösterildiği gibi 0 değerine sahip veya boş olan bir hücreye başvurduğunda oluşur.

Iserror formülü ne işe yarar?

Değerin hatalı olup olmadığını kontrol eder.

Excel formül yazmaya çalışmıyor musunuz?

Formül, değeri görüntülemiyorsa şu adımları izleyin: Excel'in elektronik tablonuzu formül gösterecek şekilde ayarlanmış olduğundan emin olun. Bunu yapmak için Formüller sekmesini seçin ve Formül Denetleme grubunda FormülleriGöster'i seçin.

SAYI 0 ne demek?

Bugünkü sayı sisteminde sıkça kullanılan sıfır, bir niteliğin yokluğunu temsil eder. Toplamada toplandığı sayıyı değiştirmeyen etkisiz, çarpmada sonucu sıfır yapan yutan, bölmede ise bir sayıya bölündüğünde 0 sonucu çıkar. Ancak bir sayıyı böldüğünde sonuç tanımsızdır. 0 sayısı pozitif ve negatif olmayan bir sayıdır.

Düşeyara neden yok hatası verir?

#YOK hatasının en yaygın nedeni, DÜŞEYARA; YATAYARA, ARA veya KAÇINCI işlevlerinde formülün başvurulan değeri bulamamasıdır. Örneğin, arama değeriniz kaynak veriler arasında yer almıyordur. Bu örnekte, arama tablosunda listelenen bir “Banana” girişi yoktur, dolayısıyla DÜŞEYARA işlevi #YOK hatasını döndürür.

Excel programında değer hatası hangi durumda ortaya çıkar?

Başvurulan aralıktaki bir veya birden çok hücre metin içeriyorsa veya Metin veri türünde biçimlendirilmişse, #DEĞER! hatası alırsınız. Metin, başka bir formülün hesaplanması sonucu elde edilmiş olabileceği gibi, yalnızca hücre doğru biçimlendirilmemiş de olabilir.

Herhangi bir sayı sıfıra bölünür mü?

1/0 tanımsız olduğu için bütün sonuçlar tanımsızdır. Yani bir sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. ... Bir sayıyı sıfıra yaklaşan negatif sayılara böldüğümüzde sonuç eksi sonsuza yaklaşır.

Böl 0 hatası neden olur?

Bilindiği gibi herhangi bir sayının 0'a (sıfır) bölünmesi matemetik kuralları gereği anlamsızdır. Boş bir hücre ya da sıfırı bir bölen olarak içeren bir hücreye başvurulması durumunda #BÖL/0! Hatası oluşur. Çözümü, verileri ve yapılan işlemi kontrol etmek ve doğru formülü yazmaktır.

Ehatalıysa ne demek?

EHATALIYSA , #YOK hariç tüm hatalarda DOĞRU sonucunu döndüren EHATA işlevinin aksine tüm hatalarda DOĞRU sonucunu döndürür. Doğru çağrının kullanıldığından emin olun. Bu işlev, koşullu ifadelerde çoğunlukla EĞER ile birlikte kullanılır.

Eğer komutu nasıl kullanılır?

Söz dizimi Bir koşul doğru olduğunda belirli bir değerin ve yanlış olduğunda başka bir değerin döndürülmesi için, mantıksal işlevlerden biri olan EĞER işlevini kullanın. Örneğin: =EĞER(A2>B2,"Bütçeyi Aşıyor","Tamam") =EĞER(A2=B2,B4-A4,"")

Eğersay formülü nedir?

İstatistiksel işlevlerden biri olan EĞERSAY işlevini, bir ölçüte uyan hücre sayısını bulmak için kullanın; örneğin, bir müşteri listesinde bir şehrin kaç kez geçtiğini bulmak için kullanabilirsiniz. En basit haliyle, EĞERSAY şunu belirtir: =EĞERSAY(Nereye bakmak istiyorsunuz?, Ne aramak istiyorsunuz?)

Sayı bölü sıfır nedir?

Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir. Bölümün sonucu pozitif sonsuz ya da negatif sonsuz olabilir.

Excel yok hatası nedir?

#YOK hatasının en yaygın nedeni, DÜŞEYARA; YATAYARA, ARA veya KAÇINCI işlevlerinde formülün başvurulan değeri bulamamasıdır. Örneğin, arama değeriniz kaynak veriler arasında yer almıyordur. Bu örnekte, arama tablosunda listelenen bir “Banana” girişi yoktur, dolayısıyla DÜŞEYARA işlevi #YOK hatasını döndürür.