Ti Kurmanci ne demek?

İçindekiler:

  1. Ti Kurmanci ne demek?
  2. Kurmanci Nizane ne demek?
  3. Kurmance Zane ne demek?
  4. Çavani ne demektir?
  5. Çıtki ne demek turkce?
  6. Serserimin ne demek?
  7. Kuze kere ne demek?
  8. Kuzi keri ne demek?
  9. Kuze diya Tenım ne demek?
  10. Kuzu Keri Çen Perçe ne demek?
  11. Kürtçe tenno ne demektir?
  12. Kürtçe küfür TENO ne demek?
  13. GORA Bave tenim ne demek?
  14. Kürtçe Dilemin ne demek?
  15. Günaydın demek ne demek?
  16. Günaydın mı günaydınlar mı?
  17. Günaydın nasıl ayrılır?
  18. Ilköğretim heceler nasıl ayrılır?

Ti Kurmanci ne demek?

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD'de İranlı bir Kürt gazetecinin sorusu üzerine, “Tu Kurmancî zanî? (Kürtçe biliyor musun)” diye sordu. İranlı gazetecinin 'evet' demesi üzerine Şimşek, soruyu da Kürtçe cevapladı.

Kurmanci Nizane ne demek?

Kürt milliyetçiliğini, Kürt devleti kurulmasını hedefleyen, her fırsatta Kürkçe eğitim ve radyo-TV yayını yapılmasını savunan PKK'nın Avrupa'daki günlük yayın organı Özgür Politika Gazetesi, nedense seslendiği kitlesine hep Türkçe yayınlanıyor.

Kurmance Zane ne demek?

Tecavüz edercesine, saldırırcasına.

Çavani ne demektir?

Nasılsın iyi misin? demek.

Çıtki ne demek turkce?

Kürtçe çıtki veya tu çi dıkî kelimesi Türkçe ne yapıyorsun? anlamına gelmektedir.

Serserimin ne demek?

Türkçe bilmeyen kadın Vali'ye Kürtçe "Ser seremin ser çavemin (Başım gözüm üstüne)" diyerek karşıladı. ... Vali Toprak, Türkçe bilmediği için kendisini Kürtçe selamlayan bir yaşlı kadına Kürtçe konuşarak "Ser seremin, ser çavemin (Başım gözüm üstüne)" diyerek karşılık verdi.

Kuze kere ne demek?

Sidar on Twitter: "Kürtcede kuze kere diye bi cumle vardir anlami sevdiğinin tahtını gönlünde kurmak demekmis şu NAİFLİĞE bakar mısınız"

Kuzi keri ne demek?

tanër on Twitter: "Kürtçede kuzi keri diye bir kelime var, sevdiğinin ruhunda sonsuza kadar yaşamak anlamına geliyormuş.

Kuze diya Tenım ne demek?

Kürtçede kûna tenim diye bir deyim vardır. Anlamı da "Artık senin yaptığın ve yapacağın hatalar karşısında çaresizim ve çare aramayacak kadar yorgunum.". Şunun cümlenin nahifliğine bakar mısınız..

Kuzu Keri Çen Perçe ne demek?

dilly on Twitter: "Kürtçede "kuzu keri çen perçe" diye bir laf var. Birine duyulan sevginin paramparça olması demek. Kürtçe müthiş bir dil gerçekten."

Kürtçe tenno ne demektir?

Uzun lafın kısası kürtçede teno ne demek diye araştıranlar için yeniden belirteyim böyle bir kelime yok. Teno kelimesi uluslararası dilde tendon anlamına gelir.

Kürtçe küfür TENO ne demek?

Uzun lafın kısası kürtçede teno ne demek diye araştıranlar için yeniden belirteyim böyle bir kelime yok. Teno kelimesi uluslararası dilde tendon anlamına gelir.

GORA Bave tenim ne demek?

Kürtçe'de "ezi ciya bave gora kelle tennim" diye bir söz var, "sevdiğini her anında yanında hissetmek" anlamına gelir.. Şu sözün güzelligine bakar mısınız.

Kürtçe Dilemin ne demek?

Kürtçe dilemin ne anlama gelmektedir? İçinde dilemin geçen Türkçe ve Kürtçe örnek cümleler... PAYLAŞ: Kürtçe dilemîn kelimesi Türkçe gönlüm anlamına gelmektedir.

Günaydın demek ne demek?

Kelime anlamı olarak esenlik, gün aydınlığı anlamına geldiği gibi, sabah olduğunun anlatılması için de kullanılan “günaydın” kelimesi Fransızca da “bonjour” kelimesinin karşılığıdır.

Günaydın mı günaydınlar mı?

Doğru kullanımı Günaydın şeklinde olmalıdır.

Günaydın nasıl ayrılır?

Günaydın kelimesi 3 heceden meydana gelir. Bu heceler; gü - nay - dın şeklindedir.

Ilköğretim heceler nasıl ayrılır?

İlköğretim nasıl okunur ? İşte doğrusu... TDK'ya göre; İlk heceden sonraki heceler ünsüzle başlar. Bitişik yazılan kelimelerde de bu kurala uyulur: il-köğ-re-tim , ba-şöğ-ret-men, il-ko-kul, Ka-ra-os-ma-noğ-lu vb.