Görme kaybı testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Görme kaybı testi nasıl yapılır?
  2. BSGA nedir?
  3. Gözde görme alanı nedir?
  4. Konfrontasyon testi nasıl yapılır?
  5. Görme alanı testi güvenilir mi?
  6. Göz Tomografisi ne ise yarar?
  7. Göz testi ne işe yarar?
  8. Görme alanı muayenesi hangi sinir?
  9. Hess testi nasıl yapılır?
  10. Görme alanı testi ne işe yarar?

Görme kaybı testi nasıl yapılır?

Test esnasında herhangi bir rahatsızlık hissedilmez. Gözünüze herhangi birşey dokundurulmaz. Yüz çanak biçimli bir cihazın karşısına gelecek şekilde oturulur ve hastanın çanakta bir ışık gördüğünde elindeki düğmeye basması istenir. Test esnasında bir göz kapatılır, diğer göz ise muayene edilir.

BSGA nedir?

BİLGİSAYARLI GÖRME ALANI (BSGA) Görme alanını ölçmeye ve değerlendirmeye Görme Alanı Testi denir. Glokom hastalığının saptanmasında ve takibinde çok önemlidir.

Gözde görme alanı nedir?

Gözlerden herhangi birisinin sabit bir noktaya bakarken görebildiği sahanın tümüne "Görme Alanı" adı verilir.Normal bir gözde görme alanının genişliği burun tarafında (nazalde) 60º, altta 70º, üstte 50º ve kulak tarafında (temporalde) 90º'dir.

Konfrontasyon testi nasıl yapılır?

Konfrontasyon testi en basit bir görme alanı testidir. Hasta bir kol mesafesi uzaklıkta doktorun tam karşısına oturur ve burnuna odaklanır. Bu arada bir gözünü kapatır. Hasta farklı yönlerde hareket eden ışığı ilk gördüğü ve kaybolduğu noktaları doktoruna söyler.

Görme alanı testi güvenilir mi?

Bu yöntem basit ve her yerde uygulanabilir olmakla birlikte, ancak görme alanındaki ileri derece kayıpları ortaya çıkarabilmektedir. Bu yüzden bazen güvenilirliği düşük bir test olarak kabul edilir.

Göz Tomografisi ne ise yarar?

Göz tomografisi ile en sık sarı nokta hastalığının tanı, tedavi ve takibi yapılır. Ayrıca şeker hastalığının gözde yarattığı hayatiyet en iyi göz tomografisi ile gösterilir. Ayrıca, gözdeki damar tıkanıklıkları ve benzeri hastalıklara bağlı sarı nokta ödemi de göz tomografisi çekilerek belirlenir.

Göz testi ne işe yarar?

Gözlerde oluşan miyopi, hipermetropi ve astigmat gibi kırma kusurlarının varlığı kontrol edilir. Gözlük ihtiyacı olup olmadığının anlaşılması için refraktometre ile ölçümler yapılır. Ardından saptanan bu değerler hasta üzerinde otomatik cihazlarla gözlük camı olarak denenerek sübjektif en iyi görme tespit edilir.

Görme alanı muayenesi hangi sinir?

Görme alanı hem gözün sinir tabakasının (retina), hem de görme sinirinden (optik sinir) beyindeki görme merkezine giden görme yollarının işleyişi ve hastalıkları hakkında fikir verir.

Hess testi nasıl yapılır?

Hess-Lee perdesinde burun köküne doğru 45 derece açıyla yaklaşan bir ayna yardımıyla hastanın gözleri birbirinden ayrımlanır. Bu testte noktasal torsiyon değerlerine ulaşmak için ucu T şeklinde biten çizgisel çubuklar kullanılmalıdır.

Görme alanı testi ne işe yarar?

Görme alanı başta göz tansiyonu (glokom) olmak üzere göz sinir (optik sinir) hastalıkları, beyin tümörleri ve bazı retina hastalıklarının takibi için kullanılır. Görme alanı testi yapılırken göze hiçbirşey damlatılmaz, göze bir şey dokundurulmaz. Her bir göz için ayrı ayrı yapılır.