Depigmentasyon nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Depigmentasyon nedir ne demek?
  2. Hipopigmente ne demek?
  3. Pigment eksikliği nasıl giderilir?
  4. Melanim nedir?

Depigmentasyon nedir ne demek?

Deri dışında saçların ve vücut tüylerinin rengide içeriklerindeki meanin miktarı ve türü ile belirlenmektedir. Deri rengindeki artış hiperpigmentasyon, deri rengindeki azalma hipopigmentasyon, deri renginde tam kaybolma depigmentasyon olarak isimlendirilmektedir.

Hipopigmente ne demek?

Hipopigmentasyon, cilt renginin olmadığı zamandır. Tüm vücudu veya sadece küçük bir alanı etkileyebilir. Hipopigmentasyonu anlamak için cildin genellikle rengini nasıl aldığını bilmek yardımcı olur. Melanositler, melanin üreten pigment hücreleridir.

Pigment eksikliği nasıl giderilir?

Pigment üreten hücrelerin zarar gördüğü otoimmün bir hastalıktır. Vitiligonun tedavisi yoktur, ancak kozmetik ürünler, kortikosteroid kremleri, kalsinörin inhibitörleri (Elidel kremi, Protopik merhem) veya ultraviyole ışık tedavileri gibi çeşitli tedaviler vardır.

Melanim nedir?

Melanin, suda erimeyen genellikle kahverengi-sarı, fazla yoğunlaştığı bölgelerde kara renkli bir pigmenttir. Doğadaki üç kahverengi pigmentten biridir; öteki ikisi lipofuscin ve hemosiderin'dir. Gözün irisinde mavi ya da yeşil renkli olabilir.