Kara merhem ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kara merhem ne işe yarar?
  2. Ihtiyol kara merhem nasıl kullanılır?
  3. Ihtiyol neye iyi gelir?
  4. Ihtiyol ne kadar?
  5. Hakay Ihtiyol pomad nedir?
  6. Ihtiyol krem ne işe yarar?
  7. Impetex krem ne işe yarar?

Kara merhem ne işe yarar?

İltihaplı cilt sorunları için kullanılan kara merhem; çıban, apse gibi sağlık sıkıntıları için sıklıkla tercih edilir. İhtiyol pomad olarak da bilinen kara merhem, halk arasında kara merhem olarak adlandırılır.

Ihtiyol kara merhem nasıl kullanılır?

Haricen uygulanır. Uygulama sırasında bir steril gazlı bez yardımı ile ilgili bölgeye tatbik edilir ve hava sirkülasyonunu önlemeyecek şekilde steril gazlı bez ile kapatılır. İltihaplı bölge sıkılarak ya da bastırarak iltihap çıkarılmaya çalışılmamalıdır. Uygulamadan sonra eller iyice yıkanmalıdır.

Ihtiyol neye iyi gelir?

Etkin maddesi ihtiyoldür. Ihtiyol, lokal antiseptik olarak veya irritan özelliğinden dolayı iltihabi hastalıkların (egzema, apse, çıban gibi) işletilerek akıtılmasında ve diğer antiseptiklerle beraber kronik cilt rahatsızlıklarında tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.

Ihtiyol ne kadar?

IHTIYOL MEDIFARMA 20 gr pomad 2018 Fiyat Bilgileri
En Yüksek1.88 TL
En Düşük1.60 TL
Ortalama1.83 TL

Hakay Ihtiyol pomad nedir?

Ihtiyol karakteristik bir kokusu olan, siyah, yağlı bir pomat olup, 20 gram pomat içeren alüminyum tüplerde bulunmaktadır. Ihtiyol, deriye sürülerek kullanılmak üzere hazırlanan, antiseptik ve dezenfektanlar adı verilen ilaçlar sınıfına giren bir merhemdir. Etkin maddesi ihtiyoldür.

Ihtiyol krem ne işe yarar?

Ihtiyol, lokal antiseptik olarak veya irritan özelliğinden dolayı iltihabi hastalıkların (egzema, apse, çıban gibi) işletilerek akıtılmasında ve diğer antiseptiklerle beraber kronik cilt rahatsızlıklarında tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.

Impetex krem ne işe yarar?

Diflukortolon valerat derinin iltihabi ve allerjik durumlarında iltihabı önler ve kaşıntı, yanma veya ağrı gibi subjektif şikayetleri hafifletir. Kapiler dilatasyon, hücrelerarası ödem ve doku infiltrasyonu geriler; kapiler proliferasyon baskılanır. Bu durum enflame deri yüzeylerinin giderek düzelmesine yardımcı olur.