Araç muayene raporu ruhsata işleniyor mu?

İçindekiler:

  1. Araç muayene raporu ruhsata işleniyor mu?
  2. Aracin muayenesi hangi belgede Yazilidir?
  3. Araç tescil belgesi nedir ruhsat mi?
  4. TÜVTÜRK nereye sikayet edilir?
  5. Muayene geçerlilik süresi nerede yazar?

Araç muayene raporu ruhsata işleniyor mu?

Muayene sonrasında, yeni muayene geçerlilik süresi artık Motorlu Araç Trafik Belgesi'ne işlenmeyecek. Bunun yerine, size TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene raporunda muayene geçerlilik süreniz yer alacak. Bu nedenle bu raporu artık aracınızda bulundurmanız gerekecek.

Aracin muayenesi hangi belgede Yazilidir?

Araç muayenesi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 34. maddesi gereğince zorunludur ve sadece yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK'te araç muayenesi yapılır.

Araç tescil belgesi nedir ruhsat mi?

Eski adıyla Ruhsat olarak bilinen ve günümüzde aracımızda taşıdığımız belgeler iki parçadan oluşur: “Araç Tescil Belgesi” ve “Motorlu Araç Trafik Belgesi”. Ruhsat'ın içindeki bu belgelerden biri olan “Motorlu Araç Trafik Belgesi” artık kullanılmayacak, “Araç Tescil Belgesinin” ise kullanımına devam edilecektir.

TÜVTÜRK nereye sikayet edilir?

Bilgi, itiraz ve şikayetlerinizi İletişim Formunu doldurarak, info@tuvturk.com.tr adresine e-posta gönderek ya da 0850 222 88 88 numaralı telefon numarasını kullanarak iletebilirsiniz.

Muayene geçerlilik süresi nerede yazar?

Aracınıza ait ruhsatınızın üzerinde muayene geçerlilik süresi yazmaktadır. Araç ruhsatınıza bakarsanız aracınızı ilk kez muayene ettirdiğiniz tarih bilgisinin üzerinde olduğunu görürsünüz. Araç ruhsatına bakıldığında ilk muayene tarihi, son muayene tarihi ve bir sonraki muayene tarihi görülebilir.